Λάρισα -συμβασιούχοι: Απέρριψε ο Επίτροπος το πρώτο ένταλμα πληρωμής

0

Την από 19 Σεπτεμβρίου 53/2017 πράξη του αναπληρωτή Επιτρόπου του νομού Λάρισας με την οποία  επιστρέφει αθεώρητο ένταλμα ύψους 162.544,82 ευρώ για την μισθοδοσία Ιουλίου 188 συμβασιούχων του δήμου Λαρισαίων, αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr. Πρόκειται για την πράξη η οποία εκδόθηκε μία ημέρα μετά την αναστολή των κινητοποίησεων των εργαζόμενων, ενόψει της συνάντησης της περασμένης Παρασκευής μεταξύ των εφτά δημάρχων του νομού με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ωστόσο, καθώς, ενώ στη συνάντηση της Παρασκευής, αρχικά διεφάνη ότι ο Επίτροπος άλλαξε γνώμη, στη συνέχεια το τοπίο «θόλωσε», με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν δώσει διορία έως σήμερα Πέμπτη, προκειμένου να υπογραφούν το νέο ένταλμα που έχει αποστείλλει ο δήμος. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν και πάλι σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πάντως, ένα θετικό στοιχείο και για την εξέλιξη στην Λάρισα, είναι ότι, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, μετά τις κινητοποίησεις των συμβασιούχων στη Θεσσαλονίκη, κάμφθηκε η «σκληρή» Επίτροπος που ελέγχει τον κεντρικό δήμο και οι 770 εργαζόμενοι θα πληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου.

Τι επικαλείται ο Επίτροπος

Να σημειωθεί ότι ο Επίτροπος του νομού Λάρισας στην απορρίπτική του Πράξη επικαλείται:

  1. Το άρθρο 103 του Συντάγματος.
  2. Το ΠΔ 164/2004 που ορίζει ως ανώτατο όριο εργασίας το 24μηνο.
  3. Την από 10/5/2017 απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣ.
  4. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη έγκριση των νέων συμβάσεων από το ΑΣΕΠ.

http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/larisa-simvasiouxoi-aperripse-o-epitropos-proto-entalma-pliromis-apofasi/

Leave a Reply