Λαπαβίτσας: Δεχόμαστε μεγάλες πιέσεις

0

lapabitsasΗ κυβέρνηση έκανε μια συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου. Την έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές, αυτό που έγινε χθες ήταν στο μήκος κύματος της συμφωνίας αυτής, δηλαδή δεχόμαστε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε και προσπαθούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το πλαίσιο αυτό είναι σφιχτό και περιοριστικό. Και αυτό φάνηκε χθες. Αυτό έγινε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τα πήγε η ελληνική αποστολή καλά στο μέτρο του εφικτού“, τόνισε μιλώντας στο MEGA.

Και πρόσθεσε: “Για να υπάρξει χρηματοδότηση, πρέπει να υπάρξει επαφή τεχνικών κλιμακίων. Έτσι λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι λειτουργεί η νομισματική ένωση, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει χρηματοδότηση χωρίς επαφή τεχνικών κλιμακίων, για τον απλό λόγο ότι για να πάρεις τα λεφτά πρέπει ο άλλος να δει λογαριασμούς από κοντά καταρχήν“.

Εκτίμησε ότι με το ξεκίνημα του ελέγχου από τα τεχνικά κλιμάκια, “πιθανότατα θα αρχίσει μια εκτόνωση της πίεσης για να έχουμε κάποια φυσιολογικότητα στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας”, αναγνωρίζοντας ότι “ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται σε δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή λόγω της πίεσης”.

Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους τότε είναι διαφορετικό αυτού του είδους ο έλεγχος από εκείνον τον οποίο υφίστατο η προηγούμενη κυβένηση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι “δεν θα είναι το ίδιο και δεν θα έχουμε αυτό που ο υπουργός Οικονομικών χθες είπε ότι ήταν μια αποικιοκρατική συμπεριφορά το προηγούμενο διάστημα, περιμένει ο ελληνικός λαός να δει ότι θα έχουμε μεν επαφές τεχνικών κλιμακίων αλλά σε άλλο μήκος κύματος, συνεργασία δηλαδή εταίρων για να δούμε πως θα ξεμπλοκάρει η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Αναφερόμενος στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, σημείωσε από το Mega, ότι πρόκειται για “παράταση της δανειακής σύμβασης όπερ σημαίνει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που είχε αναβληθεί” ενώ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες έκανε λόγο εκ νέου για δύσκολη κατάσταση και για “πάρα πολύ μεγάλες πιέσεις“.

Η κυβέρνηση και αυτοί που στείλαμε στις Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν την κατάσταση με τρόπο που κατά την άποψή μου δείχνει αποφασιστικότητα και διάθεση να υλοποιηθεί το πρόγραμμα. Εκεί θα φανεί το πού στεκόμαστε και τι κάνουμε, στο πως θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, στα νομοσχέδια που περνάνε και θα περάσουν από τη Βουλή σε τακτική βάση“, είπε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply