Λαϊκή συσπείρωση:Οι δρόμοι τις ενέργειας είναι βαμμένοι με αίμα

0

Μιλώντας στην Κυπαρισσία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Γόντικας, αναφέρθηκε στην εξόρυξη υδρογονανθράκων και τόνισε:

Κανένας να μην παρασυρθεί από τις ψευτοαντιπαραθέσεις και τις κόντρες των εκλεκτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Στα ξεκατινιάσματά τους που θα ενταθούν μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές, να δούμε πίσω από την κουρτίνα, ενώ θα βγάζουν τ’ άπλυτα ο ένας του άλλου στη φόρα.

Πίσω από τις κόντρες Τατούλη-Νίκα και τα «είσαι κουρασμένος» που λέει ο ένας και του απαντάει ο άλλος, «δεν είμαι κουρασμένος ούτε μεθυσμένος», να δούμε την ταύτισή τους για τη στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή.

Μιλούν όλοι για ανάπτυξη και την γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας και της Πελοποννήσου ως ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής και άλλα τέτοια.

Μιλούν για τις έρευνες και την εξόρυξη υδρογονανθράκων, στο Ιόνιο, στον Κυπαρισσιακό κόλπο, νότια της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Σκοπός τους είναι η μεταφορά από τη χώρα μας προς τη Βόρεια Ευρώπη των πετρελαίων, φυσικού αερίου που ήδη γίνονται οι γεωτρήσεις στη Ν/Α Μεσόγειο.

Με Fast Trak διαδικασίες πέρασαν τις μελέτες (ΜΠΕ) από το Περιφερειακό Συμβούλιο, για να μη γίνει ουσιαστική συζήτηση, να μην μάθει ο λαός για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, των μεγάλων εταιρειών έρευνας κι εξόρυξης υδρογονανθράκων, της TOTAL, της Exxon Mobil στη περιοχή.

Εγκυμονούν κινδύνους για το λαό αυτές οι εξελίξεις. Όχι μόνο γιατί θα αρπάξουν τον πλούσιο ορυκτό πλούτο που διαθέτει η χώρα μας, αλλά γιατί κινδυνεύουμε από τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών για το ποιος θα έχει τον έλεγχο των πηγών αυτού του πλούτου και των δρόμων μεταφοράς τους.

Γιατί οι λαοί ξέρουν, το πλήρωσαν και το πληρώνουν πολύ ακριβά. Οι δρόμοι μεταφοράς ενέργειας, πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι βαμμένοι με αίμα. Οι πόλεμοι στη γειτονιά μας, στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, στη Λιβύη, στα Βαλκάνια είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Οι ιμπεριαλιστές παίρνουν τα μέτρα τους και προετοιμάζονται. Η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε πολύτιμος σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Γέμισε με βάσεις τη χώρα, μετατρέπει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σε Διεθνές Κέντρο εκπαίδευσης νατοϊκών πιλότων. Σχεδιάζει να εγκαταστήσει πυρηνικά στον Άραξο. Η κυβέρνηση έδωσε τον καλύτερο εαυτό της για να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών ώστε να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ.

Καλούμε το λαό να δυναμώσει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε από καλύτερες θέσεις να υπερασπιστούμε τον πλούτο της χώρας μας, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Leave a Reply