Κυρίτσης: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των καταλήψεων στέγης

0

Θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία για μια κανονικοποίηση των καταλήψεων στέγης, επισήμανε ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης, εκφράζοντας παράλληλα την διαφωνία του με τις πρόσφατες εκκενώσεις στην Θεσσαλονίκη αλλά και με το σκεπτικό που ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας.

image

Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε αυτό το θέμα θα μπορούσαμε να εκμεταλλευθούμε την εμπειρία πολλών ευρωπαϊκών χωρών που είναι αρκετά πλούσια. “Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τη φωτιά”, είπε χαρακτηριστικά, “δεν βλέπω το λόγο να υπάρχουν άδεια διαμερίσματα και άνθρωποι χωρίς στέγη”.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, με την ιδιότητα του ως εκπροσώπου Τύπου του συντονιστικού οργάνου, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο οι απειλές του Ερντογάν για ακύρωση της συμφωνίας με την ΕΕ, θα γίνουν και πράξη.

“Κρατάει μήνες αυτή η διελκυστίνδα με την τουρκική κυβέρνηση και τα δικά μας στοιχεία δεν δείχνουν ότι θέλει να κάνει πίσω”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι έχουν δοθεί ήδη χρήματα στην τουρκική κυβέρνηση ενώ πολλές φορές υπάρχει διάσταση μεταξύ της διπλωματικής γλώσσας και των δηλώσεων για εσωτερική κατανάλωση.

Σημείωσε βέβαια ότι “εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο” αλλά κυρίως για να καλυτερέψουμε τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων που “έχουν πραγματικά προβλήματα”.

Leave a Reply