Κυριάκος Μητσοτάκης: Τσίπρας και Καμμένος θα έπρεπε να ντρέπονται για την τροπολογία Σαββίδη

0

Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον τηλεοτπικό σταθμό ΣΚΑΙ, το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε αρχικά πως πρώτο του μέλημα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, ενώ τόνισε πως όση περισσότερη λιτότητα μας ζητάνε τόσο περισσότερο η οικονομία θα βουλιάζει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, σχετικά με το αίτημα των δανειστών να δεσμευτεί ότι δεν θα ανατρέψει τα τελευταία μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση Τσίπρα με τους δανειστές, εξήγησε: «Μια διαρροή διάβασα στην οποία τοποθετούμαι ευθέως: Η ΝΔ έχει ψηφίσει το 3ο πρόγραμμα που λήγει τον Αύγουστο του 2018. Δεσμευόμαστε στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά θεωρούμε ότι αυτό το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής είναι εσφαλμένο και θα αγωνιστούμε να μεώσουμε τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αυτά που λέω στο εσωτερικό, τα λέω και στο εξωτερικό.»

«Ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος σε όλα τα υπόλοιπα. Οι Ευρωπαίοι θα διαπραγματευθούν σοβαρά με έναν πολιτικό που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις όχι με κάποιον ο οποίος χτίζει το δικό του κομματικό κράτος. Ο κ.Τσίπρας είχε την ευκαιρία και την πέταξε. Μας φόρτωσε έναν μνημόνιο 86 δισ. το οποίο ήταν αχρείαστο», είπε χαρακτηριστικά.

«Με ανάπτυξη 4% μπορούν να δημιουργηθούν 120.000 θέσεις εργασίας»

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της ανεργίας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, «δεν τάζω θέσεις εργασίας στο Δημόσιο αλλά πιστεύω ότι μια ανάπτυξη 4% μπορεί να δημιουργήσει 120.000 θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος. Εγώ δεν οραματίζομαι μια χώρα που ο νέος θα βρει μια θέση σύμβασης εργασίας στο δημόσιο και θα έρθει μετά ο πολιτικός προστάτης του να υποσχεθεί ότι θα τον μονιμοποιήσει.»

«Το ασφαλιστικό και η αγορά εργασίας είναι συνδεδεμένα θέματα: Όσο έχουμε ανέργους που δεν μπαίνουν στην αγορά εργασίας τόσο θα έχουμε ελλείμματα στο ασφαλιστικό και τόσο θα αναγκαζόμαστε να μειώνουμε τις συντάξεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν ευέλικτης μορφές εργασίας αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ οι ευέλικτες μορφές εργασίας έγιναν περισσότερες από τις θέσεις πλήρους απασχόλησης» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Εγώ θέλω να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε το παιδί του συνταξιούχου να βρει δουλειά και ο συνταξιούχος να δίνει το χαρτζιλίκι στον εγγονό του».

Για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα πρέπει να ξεζουμίσουμε τους Έλληνες

«Δεν μπορεί όταν το μόνο βέβαιο που ξέρουμε σήμερα είναι τα μέτρα, δηλαδή οι περικοπές στις συντάξεις και οι φόροι, να εμφανίζουμε σαν δεδομένα τα αντίμετρα, Αυτό είναι ψέμα. Εγώ δεν λέω ότι όλα τα αντίμετρα είναι λάθος. Αλλά ο λόγος που λέμε όχι σε όλα τα αντίμετρα είναι για να καταδείξουμε στους Έλληνες ότι πρόκειται για απάτη. Για να εφαρμοστούν όλα τα αντίμετρα πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 5,5% δηλαδή να ξεζουμίσουμε τους Έλληνες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Σκουρλέτης με είπε λαϊκιστή! Ποιος; Ο κ. Σκουρλέτης! Με κατηγορούν για λαϊκιστή αυτοί που υπόσχονταν το σκίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο! Ο καθένας κρίνεται από τους πολίτες για την αξιοπιστία του. Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα, δοκιμάστηκε, απέτυχε» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πρέπει να επιστρέψει το χαμόγελο στον Έλληνα, να επιστρέψει η κανονικότητα, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία του, την πέταξε, δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον Έλληνα πολίτη» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο η Μέρκελ να πει Κυριάκο στήριξε τον Τσίπρα;» ήταν το ερώτημα που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Όχι,δεν το έχει κάνει» απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας «είναι μια πολύ σοβαρή πολιτικός».

«Δεν είμαι εγώ αυτός που έλεγα go back κυρία Μέρκελ και να τρέχει τώρα από πίσωνα την παρακαλεί» πρόσθεσε.

Ο ορισμός της διαπλοκής η τροπολογία υπέρ Σαββίδη

Αναφερόμενος στην τροπολογία υπέρ του Σαββίδη, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε: «Αυτό που είπα είναι ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να ντρέπονται. Μια διευκόλυνση 38 εκατ. έγινε σε έναν επιχειρηματία με αντάλλαγμα την προκλητική του στήριξη στην κυβέρνηση και την είσοδό του στα ΜΜΕ.

«Αυτά να τα ξεχάσουν, Εγώ θέλω ίσους κανόνες για όλους» συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα δεν χρειάζεται προστασία από Μέσα Ενημέρωσης. Πού ακούστηκαν αυτά; Η Ελλάδα θα είναι μια χώρα ανοιχτή σε επενδύσεις και πολύ αυστηρή σε φαινόμενα διαπλοκής».

 

 

 

 

 

http://mononews.gr/news-politiki-kiriakos-mitsotakis-tsipras-ke-kammenos-tha-eprepe-na-ntreponte-gia-tin-tropologia-savvidi-video/147509

Απάντηση