Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στη Βασιλική του Μάρτυρα Λεωνίδη στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου, στην Κόρινθο

0

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στη Βασιλική του Μάρτυρα Λεωνίδη στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου, στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε μια διαδραστική ξενάγηση για ενήλικες και παιδιά. Ο χώρος άνοιξε ειδικά για το κοινό στο πλαίσιο εορτασμού των ΕυρωπαΪκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

image

image

image

Η Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος κ.Αμαλία Τσιτούρη βοήθησε τους επισκέπτες να κατανοήσουν την σημασία της συγκεκριμένης Βασιλικής αναφερόμενη στην θέση της, στο μνημειώδες μέγεθός της, στην αρχιτεκτονική της, στα υλικά κατασκευής της, στα ευρήματα – μάρτυρες της ίδρυσης και χρήσης της. Τη νοητή μετάβαση των επισκεπτών στο χρόνο λειτουργίας της Βασιλικής βοήθησαν τα πρωτοβυζαντινά ονόματα που τους δόθηκαν, κατά την άφιξή τους στο χώρο και η προσφώνησή τους με αυτά. Στο χώρο του βαπτιστηρίου έγινε εκτενής αναφορά στο τελετουργικό του μυστηρίου της βάπτισης επιτρέποντας τη σύγκρισή του με τη σημερινή εποχή.

image

image

image

Ερωτήματα, απορίες και προβληματισμοί που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης αλλά και μετά την ολοκλήρωσή της έδειξαν το ενδιαφέρον για το παρελθόν , το παρόν και το μέλλον του μνημείου.

Απάντηση