Κυρ Αλέκο , κυρ Αλέκο με το κόκκινο γιλέκο (Άρθρο του Νικου Χανια)

0

image

Έτριβαν κυριολεκτικά τα μάτια τους οι κάτοικοι του Βραχατίου, όταν έβλεπαν ότι ,παρά τα κάπιταλ κοντρόλ στο τραπεζικό σύστημα, την στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας και την οικονομική ασφυξία στην αγορά, στους Δήμους,στα νοικοκυριά, το έργο της κατασκευής…. αλιευτικού καταφυγίου στην παραλία εκτελείτο σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα.
Ένα έργο για το οποίο η τοπική κοινωνία όχι μόνο δεν “πίεζε” αλλά αντίθετα, δεδομένης της γενικότερης συγκυρίας και ιεραρχώντας τα μεγάλα προβλήματα και τις ανάγκες(άνθρωποι χωρίς δουλειά και φαγητό,σχολεία χωρίς δασκάλους,νοσοκομεία χωρίς νοσηλευτές και γιατρούς) ,θα έλεγα ότι κανένας δεν αισθανόταν ότι του λείπει.
Τελικά μας λύθηκαν οι απορίες αφού μάθαμε ότι η “ΔΙΑΤΜΗΣΗ” η κατασκευαστική εταιρεία που εκτελούσε το έργο είχε ως μεγαλομέτοχο τον κυρ Αλέκο τον Φλαμπουράρη. Τον Υπερυπουργό και μέντορα του τ.πρωθυπουργού κ.Τσίπρα.
Κυρ Αλέκο κυρ Αλέκο με το κόκκινο γιλέκο (όπως είπε και ο αξέχαστος Ζαμπέτας) δεν μας τα λες καθόλου καλά αφού
Πέρα από το ασυμβίβαστο της ταυτόχρονης ιδιότητας υπουργού και εργολάβου,και το αναμφίβολα τεράστιο οικονομικό,ηθικό αλλά και πολιτικό θέμα που (ενδεχομένως) δημιουργείται καταλάβαμε επίσης ότι με το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα “τελειώνουμε με το παλιό έρχεται το νέο” ο Σύριζα εννοεί τελειώνουμε με τα παλιά συμφέροντα και τους παλιούς εργολάβους.
Τώρα έχουμε νέους εργολάβους.
Ξεχάστε,λέει ο Σύριζα τους παλιούς πολιτικούς, τώρα έρχονται οι νέοι, όπως ο κυρ Αλέκος που νωρίς-νωρίς μόλις στα 78 του χρόνια ξεκίνησε την καριέρα του σαν πολιτικός.
Ξεχάστε τους μεσάζοντες,μίζες κ.λ τους καταργήσαμε όλους τώρα έχουμε απευθείας υπουργούς- εργολάβους.
Μήπως τελικά θα πρέπει να καταλάβουν στο Σύριζα ότι ζητώντας δεύτερη ευκαιρία δεν μπορούν να παίζουν, όπως σε τηλεπαιχνίδι, με την τύχη της χώρας.

Χανιάς Νίκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Leave a Reply