Κύπρος: Έως 6 μήνες θα περιμένει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου η Βρετανίδα που είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό

0

“Μία Βρετανίδα που καταδικάστηκε για δημόσια βλάβη μετά από ψευδή καταγγελία – ισχυρίστηκε ότι υπέστη βιασμό σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα από νεαρούς Ισραηλινούς – μπορεί να περιμένει μέχρι και έξι μήνες για να μάθει εάν η προσπάθειά να «καθαρίσει» το όνομά της είχε επιτυχία. 

Οι δικηγόροι της Βρετανίδας κατέθεσαν την Πέμπτη (16/9) έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο για να ακυρώσουν την καταδίκη της νεαρής κοπέλας. Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο επιφυλάχθηκε στην απόφασή του και σύμφωνα με τη Daily Mail θα μπορούσε να πάρει μέχρι και έξι μήνες για να αποφανθεί για το ζήτημα.

Από την άλλη, σε δηλώσεις τους σε άλλα μέσα οι δικηγόροι της ανέφεραν ότι η απόφαση για την προσφυγή αναμένεται να πάρει περίπου ένα μήνα. Εάν απορριφθεί, η νομική της ομάδα θα οδηγήσει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Βρετανίδα πάντως επέλεξε να μην επιστρέψει στην Κύπρο, αλλά να ενημερώνεται για τις εξελίξεις από το σπίτι της στο Derbyshire.

Η μητέρα της σε δηλώσεις στη DailyMail ανέφερε ότι «είμαστε ανακουφισμένες για το γεγονός ότι το δικαστήριο άκουσε την έφεση. Είχαμε πολύ άγχος μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. (Η 21χρονη) δεν κατάφερε να κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ, η έφεση της ξυπνάει άσχημες μνήμες από όσα συνέβησαν το 2019».”
https://www.protothema.gr/world/article/1162601/kupros-eos-6-mines-tha-perimenei-tin-apofasi-tou-anotatou-dikastiriou-i-vretanida-pou-eihe-kataggeilei-omadiko-viasmo/#:~:text=%CE%9C%CE%AF%CE%B1%20%CE%92%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1%20%CF%80%CE%BF%CF%85,%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD%20%CF%84%CE%BF%202019%C2%BB.

Leave a Reply