Η Κυπρος δειχνει το δρομο για τα …ΚΤΕΟ

0

Με μία ενδιαφέρουσα ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων επιβεβαιώνει το τι συμβαίνει με μερίδα ΚΤΕΟ στη χώρα μας, επιβεβαιώνοντας αυτό που γνωρίσουμε όλοι μας.

Ουσιαστικά το επίσημο κλαδικό όργανο της αγοράς αυτοκινήτου δημοσιοποιεί με έντεχνο τρόπο τα κακώς κείμενα σε ότι αφορά μερίδα ΚΤΕΟ στη χώρα μας, προβάλλοντας το παράδειγμα της Κύπρου και των κυρώσεων που επέβαλλε πρόσφατα εκεί το κράτος, σε ΚΤΕΟ, που έδιναν το ΟΚ σε αυτοκίνητα ακατάλληλα προς κυκλοφορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΣΕΑΑ επιβεβαίωσε με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών της Κύπρου ότι τις προηγούμενες μέρες αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας σε 3 ΚΤΕΟ, καθώς αποδείχθηκε πως παρείχαν πιστοποιητικά καταλληλόλητας σε αυτοκίνητα με σοβαρά ελαττώματα.
Η Κύπρος δίνει λαμπρό παράδειγμα για το πως τα ΚΤΕΟ θα καταστούν αποτελεσματικά στη χώρα μας.

Η αναποτελεσματικότητα των ΚΤΕΟ, που μόνον με ελέγχους πεδίου (έλεγχοι στην έξοδο των ΚΤΕΟ) μπορεί να αντιμετωπιστεί, έχει επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια και στο περιβάλλον, σε βάρος όλων των πολιτών.

Η κάκιστη κατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων και των φορτηγών είναι εμφανής σε όλους, καθώς πλέον κυκλοφορεί μεγάλο πλήθος αυτοκινήτων με χαλασμένα φώτα ή  σπασμένα παρμπρίζ, τρακαρισμένα, με παλαιά ελαστικά ή εκπέμποντας «σύννεφα καπνού».

πηγη

Απάντηση