Κύπελλο μπάσκετ: Στα χαρτιά κέρδισε ο Ολυμπιακός την πρόκριση από τον Παναθηναϊκό

0

Κύπελλο μπάσκετ: Στα χαρτιά κέρδισε ο Ολυμπιακός την πρόκριση από τον Παναθηναϊκό

Δικαίωμα προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ έχουν οι «πράσινοι» – Καλείται να ορίσει το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός η ΕΟΚ

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου κέρδισε στα χαρτιά από τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός.

Υπενθυμίζεται πως οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει στις 9 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ με 77-76, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προχωρήσει σε καταγγελία για την παρουσία του (τότε) προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο γήπεδο.

Αρχικά, ο αθλητικός δικαστής είχε δηλώσει αναρμόδιος να εκδικάσει την υπόθεση, ωστόσο ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ, που τον υποχρέωσε να την εκδικάσει, καθώς ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ αναλαμβάνει και τις υποθέσεις του Κυπέλλου, εφόσον αφορούν ομάδες της Α1.

Ακολούθησε η αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, μέχρι να… διαλευκανθεί η κατάσταση και τελικά ο αθλητικός δικαστής το μεσημέρι της Παρασκευής έκανε δεκτή την καταγγελία του Ολυμπιακού, στερεί από τον Παναθηναϊκό την πρόκριση και την απονέμει στους Πειραιώτες.

Πλέον η ΕΟΚ, ως διοργανώτρια του Κυπέλλου, καλείται να ορίσει τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία.

Λόγω των υποχρεώσεων των δύο ομάδων στην Ευρώπη, το πρώτο κενό υπάρχει την εβδομάδα μεταξύ 16 και 22 Φεβρουαρίου (καθώς ήταν προγραμματισμένο αρχικά να γίνει στις 21/2 ο τελικός).

Πάντως η πλευρά του Παναθηναϊκού διατηρεί το δικαίωμα προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ.

Leave a Reply