Κυκλώνας θα χτυπήσει την Κρήτη

0

kyklonas1_630_355

– Από τα νότια της Σικελίας το φαινόμενο κινείται ανατολικά
– Ο κυκλώνας θα χτυπήσει στην Κρήτη νωρίτερα απ’ ό,τι περίμεναν οι επιστήμονες
– Αναλυτικοί χάρτες με την πορεία του φαινομένου
– Συναγερμός στο Δήμο Ηρακλείου – Καλούνται οι εθελοντές να είναι σε ετοιμότητα

Ο κυκλώνας που σχηματίστηκε νότια της Σικελίας στην Ιταλία και που είχε εντοπιστεί ήδη από χθες φαίνεται ότι κινείται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το φαινόμενο έχει χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα και σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο της Αθήνας “ θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου”.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το φαινόμενο θα φέρει ανέμους μεγάλης έντασης, είναι χαρακτηριστικό ότι θα πνέουν με ταχύτητες άνω των 100 χιλιομέτρων της ώρα, αλλά και πολύ ισχυρές βροχές τόσο στην Κρήτη όσο και στα νότια της Πελοποννήσου.

Παράλληλα προειδοποίηση προς τους χειριστές θαλάσσιων σκαφών έχει εκδώσει και το Λιμεναρχείου Ηρακλείου, υπογραμμίζοντας πως αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ., για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, από σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 έως αύριο Τρίτη 01 Νοεμβρίου 2016. Παράλληλα, καλεί σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών για αντιμετώπιση πλημμυρικών και άλλων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Επίσης, ενημερώνονται οι κάτοικοι προκειμένου να τεθεί σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών σε κάθε περιοχή.

πηγη

 

Απάντηση