Ξεπερνούν τα 5,5 δισ. οι προσφορές για το ελληνικό ομόλογο

0

Ξεπερνούν τα 5,5 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ελληνικό ομόλογο, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται πλέον στο 4,75% από 4,875% νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται έναν από τους αναδόχους της έκδοσης.

Το κλίμα από την πλευρά των επενδυτών ήταν ιδιαίτερα θετικό από χτες και το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει στις 16.00 ώρα Ελλάδος.

Μάχη για την επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερης απόδοσης δίνουν από χθες οι επιτελείς του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και οι ξένες επενδυτικές τράπεζες που ανέλαβαν σύμβουλοι στη δοκιμαστική έξοδο του ελληνικού δημοσίου για απευθείας δανεισμό από τις αγορές.

Από χτες επικρατεί αγωνία στην αγορά για την εξέλιξη της δοκιμαστικής εξόδου που επιχειρεί η Ελλάδα, με τον ΟΔΔΗΧ και τις ξένες επενδυτικές τράπεζες που έχει προσλάβει το ελληνικό Δημόσιο ως συμβούλους να δίνουν μάχη για την επίτευξη όσο το δυνατόν χαμηλότερου επιτοκίου.

Η έκδοση του 5ετούς θα πραγματοποιηθεί κατά 2 δισ. ευρώ από την ανταλλαγή ομολόγων που λήγουν το 2019.

Να σημειωθεί ότι στην ανταλλαγή των ομολόγων που λήγουν το 2019 θα συμμετάσχουν και οι ελληνικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, οι Εθνική, Eurobank και Alpha Bank διαθέτουν ομόλογα ύψους 1 δισ. ευρώ και συγκεριμένα η Εθνική διαθέτει το ποσό των 350-400 εκατ. ευρώ, η Αlpha Βank το ποσό των 400-410 εκατ. ευρώ και η Eurobank ομόλογα αξίας 200-300 εκατ. ευρώ.

Η Πειραιώς δεν θα συμμετάσχει, καθώς δεν διαθέτει ομόλογα της σειράς.

Πηγή: reporter.gr

Leave a Reply