ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

0

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ξεκίνησε μια σημαντική πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης – επιβράβευσης πολιτών, με τη λειτουργία της δημοτικής διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης www.followgreen.gr/loutraki.

Το πρόγραμμα του Δήμου ενώνει πολίτες – τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία, στον κοινό στόχο της αύξησης της ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, προσκαλούμε τους κατοίκους, εργαζόμενους, πολίτες του Δήμου, να εγγραφούν δημιουργώντας τον προσωπικό λογαριασμό τους σε μόλις 1 λεπτό και να επιβραβεύονται με πόντους για την:

  1. εκπαίδευση και ενημέρωση που θα λαμβάνουν για την πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, μέσω κουίζ, βίντεο και άρθρων.

  2. πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση με τη δωρεά συγκεκριμένων αγαθών στο κοινωνικό παντοπωλείο.

  3. καθημερινή ανακύκλωση στους μπλε κάδους συσκευασιών/κώδωνες γυαλιού, αλλά και σε άλλα νέα σημεία ανακύκλωσης που θα αναπτυχθούν σε επόμενη φάση για ενδυμάτα & υποδήματα.

  4. συστήνοντας την πλατφόρμα σε φίλους από το Δήμο.

  5. προτείνοντας καλές πρακτικές και παραδείγματα ανακύκλωσης, στέλνοντας φωτογραφίες, άρθρα σχετικά και δίνοντας δυνατότητα αξιοποίησής τους στην πλατφόρμα.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα μπορούν να εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης άμεσα σε ειδικές εκπτώσεις-παροχές στις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ή/και με δωρεά στα σχολεία που θα διενεργήσουν προγράμματα ανακύκλωσης.

Γραφείο Τύπου

Leave a Reply