Ξεκίνησαν οι ενέργειες αποχώρησης του Μαρινάκη

0

Ηδη, μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες, ώστε να αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε και έχει προγραμματιστεί η απολογία του στον ανακριτή, Γιώργο Ανδρεάδη.

Με λίγα λόγια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να προλάβει την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο και παραιτείται από μόνος του. Μια απόφαση που μπορεί να αποκτήσει υπερασπιστικό ατού στην απολογία του, αφού καθώς θα έχει παραιτηθεί, δεν θα μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος για “τέλεση νέων αδικημάτων”.

Η σκέψη να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΠΑΕ, υπάρχει στο μυαλό του εδώ και τρία χρόνια. Από το 2012, όταν και το είχε ανακοινώσει δημόσια στο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7.

Την προηγούμενη Δευτέρα, όμως, έπειτα από τη σύσκεψη στο γραφείο του με τους συνεργάτες του, λήφθηκε οριστική απόφαση, με αφορμή και τη γνωστοποίηση του κατηγορητηρίου.

Διευκρινίζεται ότι το γεγονός της αποχώρησής του από την προεδρία της ΠΑΕ, δεν μεταφράζεται και σε αποχώρηση από τον Ολυμπιακό, στον οποίο θα συνεχίσει να προσφέρει, αφού μπορεί να παραμείνει βασικός μέτοχος και χρηματοδότης, έστω κι αν δεν έχει άμεση διοικητική ανάμειξη.

Οσον αφορά τα σενάρια διαδοχής του, έχουν ακουστεί τα ονόματα των Γιάννη Βρέντζου, Πέτρου Κόκκαλη και Μιχάλη Κουντούρη. Για τον καθένα ξεχωριστά, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Ιδιαίτερα για τον τελευταίο, ο οποίος έχει ενεργό ρόλο στον Ερασιτέχνη και το έργο του θεωρείται επιτυχημένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, του Sport24.gr υπάρχει και ένα τέταρτο πρόσωπο, που προβάλει ως φαβορί για την ανάληψη της προεδρίας. Προσωρινής ή μόνιμης. Από τον Ολυμπιακό δεν έχει διαρρεύσει το όνομά του, κάτι που πιθανότατα θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αυτή είναι λοιπόν η κατεύθυνση στην οποία κινείται η ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα μέλη της οποίας επί της παρούσης δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν επίσημα, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

sport24

Απάντηση