Κρήτη: Παιδάκι 11 ετών έγινε μητέρα!

0

Κρήτη: Παιδάκι 11 ετών έγινε μητέρα!

Το μεσημέρι της Κυριακής οι εργαζόμενοι στην γυναικολογική πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου έμειναν έκπληκτοι όταν αντίκρισαν μια 11χρονη σε προχωρημένη κύηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, τη μικρή συνόδευε μια άλλη γυναίκα η οποία δήλωσε και μητέρα της.

Πολλοί άνθρωποι που είδαν τη συνοδό της μικρής ανέφεραν πως η συγκεκριμένη κυρία δεν φάνηκε για μητέρα της, καθώς δεν είχε την ευαισθησία μιας μάνας σε ένα τόσο σοβαρό γεγονός.

Το κοριτσάκι είναι 11χρονών και 6 μηνών και εισήχθη την Κυριακή στο ΠΑΓΝΗ όπου γέννησε με καισαρική τομή ένα βρέφος γένους θηλυκού 3,200κιλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μικρή και η συνοδός της είναι Ρομά και μένουν στον καυταλισμό που βρίσκεται έξω από το χωριό Άγιες Παρασκιές, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Και τα δύο παιδιά έχει αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ ενώ έχει ειδοποιηθεί και ο εισαγγελέας ανηλίκων την διερεύνηση της υπόθεσης.

Μιλώντας στο protothema.gr ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Νίκος Χαριτάκης τόνισε πως:  «Χθες στη γενική εφημερία του νοσοκομείου μεταφέρθηκε μια μικρή 11,6 χρονών η οποία βρισκόταν σε τελειωμένη κύηση και έναρξη τοκετού. Εισήχθη στο νοσοκομείο και επειδή η ηλικία της αποτελεί αντένδειξη για να εξελιχθεί φυσιολογικός τοκετός, όπως λένε και οι γυναικολόγοι-μαιευτήρες, υπεβλήθη σε καισαρική τομή και γέννησε ένα θήλυ βρέφος 3,200 κιλών το οποίο έχει μπει στην μονάδα νεογνών και τόσο η μητέρα του όσο και το ίδιο είναι καλά. Επειδή το γεγονός επέχει κοινωνικής επέκτασης, έχει αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου για να τα προστατέψει και ασφαλώς εισαγγελέας ανηλίκων».

Η 11χρονη και το νεογέννητο παιδί της είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο τώρα ξεκινά η έρευνα από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, αρχικά, προκειμένου να ξεκαθαριστεί τουλάχιστον κάτω από ποιες συνθήκες προέκυψε η εγκυμοσύνη της. Πάντως, το κοριτσάκι, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δε γνώριζε ότι ήταν έγκυος και το πληροφορήθηκε κατά τον 7ο μήνα της κύησης, όταν πήγε στο γιατρό βλέποντας την κοιλιά του να μεγαλώνει.

Leave a Reply