Κρήτη: Έξι τραυματίες από χτύπημα κεραυνού στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού – Ο πανικός στο μνημείο και οι μαρτυρίες!

0

κατάλογος

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν γρήγορα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού που επικρατεί πανικός
– Τραυματίστηκαν Ρώσοι τουρίστες, ενώ ξεναγούνταν στο χώρο και βρίσκονταν κάτω από πεύκο στο μνημείο
– Πιο σοβαρή η κατάσταση μίας γυναίκας που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου

Όλα έγιναν στις 09.30 όταν κεραυνός χτύπησε και τραυμάτισε έξι Ρώσους τουρίστες, ενώ ξεναγούνταν στο χώρο. Οι τουρίστες τρόμαξαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο και έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Κάποιοι έχασαν τις αισθήσεις τους, αλλά ευτυχώς επανήλθαν γρήγορα, ενώ μία τουρίστρια φέρεται να έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά.

ΦΩΤΟ από ekriti.gr
ΦΩΤΟ από ekriti.gr

Στον αρχαιολογικό χώρο επικράτησε πανικός με τους άντρες ασφαλείας να σπεύδουν να βοηθήσουν τους τουρίστες, που προσπαθούσαν να συνέλθουν από το ισχυρό σοκ που υπέστησαν.

Oπως δήλωσε στο Newsit ο Αρχιφύλακας του Αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, Νίκος Παπαδάκης “το ατύχημα με τον κεραυνό συνέβη πριν περίπου μία ώρα, γύρω στις 9.30. Ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και παρά το γεγονός πως ο αρχαιολογικός χώρος έχει αλεξικέραυνο 6 τουρίστες από τη Ρωσία που εκείνη την ώρα βρίσκονταν κάτω από ένα πεύκο, χτυπήθηκαν από τον κεραυνό.

Επεσαν στο έδαφος και παραπονιόντουσαν ότι δεν νοιώθουν τα πόδια τους. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, έφτασαν ασθενοφόρα και πήραν τους ανθρώπους. Τώρα που μιλάμε (στις 10.30 το πρωί) βγάζουν με φορείο μια γυναίκα που είναι πιο σοβαρά χτυπημένη αλλά είναι ζωντανή.

Εχω δώσει εντολή να κλείσει ο αρχαιολογικός χώρος και μόλις η κατάσταση ομαλοποιηθεί θα ανοίξουμε και πάλι”.

Leave a Reply