Κρατήστε το παιδί σας στεγνό κατά την διάρκεια του ύπνου

0

Τα βρεγμένα κλινοσκεπάσματα, οι πιτζάμες – και ένα αμήχανο παιδί – είναι μια κοινή σκηνή που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια οικογένειες κάθε βράδυ. Η διαβροχή του κρεβατιού ή η νυχτερινή ενούρηση δεν είναι ούτε ένδειξη κακής προπόνησης τουαλέτας ούτε πρόβλημα συμπεριφοράς. Είναι συχνά ένα φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξης του παιδιού σας. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η διαβροχή κρεβατιού είναι ένα συνηθισμένο περιστατικό σε παιδιά παγκοσμίως – περίπου το 13% των παιδιών 6 ετών και το 5% των παιδιών 10 ετών βρέχουν το κρεβάτι. Η εμφάνιση είναι τρεις φορές πιο συχνή στα αγόρια από τα κορίτσια.

Οι γονείς μερικές φορές αισθάνονται ότι το παιδί τους δεν έχει μάθει να χρησιμοποιεί σωστά την τουαλέτα και νιώθουν αμηχανία να ζητήσουν βοήθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ωστόσο, οι γονείς πρέπει να μάθουν ότι τα παιδιά δεν βρέχουν το κρεβάτι για να τους εκνευρίσουν, αλλά θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό εάν το πρόβλημα συνεχιστεί μετά από έξι χρόνια.

Αντιμετωπίζοντας το βρεγμένο κρεβάτι
Τα περισσότερα παιδιά το σταματούν μόνα τους, αλλά μέχρι να το κάνουν, βεβαιωθείτε ότι τα στρώματα του παιδιού σας προστατεύονται με αξιοπρεπή τρόπο μέσω ενός αδιάβροχου στρώματος. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αδιάβροχων στρωμάτων διαθέσιμες στην αγορά, όπως τα σελτεδάκια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την πρώτη ημέρα της γέννησης. Οι κατασκευαστές αδιάβροχων καλυμμάτων για μωρά σχεδιάζουν αυτά τα προϊόντα έχοντας κατά νου τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας που πρέπει να πληρούν αυτά τα είδη τα οποία έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.

Εκτός αυτού, οι γονείς πρέπει να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν το βρεγμένο κρεβάτι με θετικό τρόπο, κάτι που είναι απαραίτητο για τη βελτίωση της γενικής κατάστασης του παιδιού. Θα πρέπει να διαβεβαιώσουν το παιδί ότι η διαβροχή του κρεβατιού είναι ένα φυσιολογικό μέρος της μεγαλύτερης ηλικίας αντί να τα τιμωρούν και θα πρέπει να αποφεύγουν αρνητικές συζητήσεις με συγγενείς ή συνομηλίκους. Μπορεί επίσης να παρηγορήσει το παιδί να ακούσει άλλα παραδείγματα από ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα όταν ήταν σε μικρότερη ηλικία. Οι γονείς μπορούν επίσης να προετοιμάσουν το παιδί ξυπνώντας το σε τακτά χρονικά διαστήματα και φροντίζοντας να το ξυπνήσουν καλά πριν ουρήσει.

Αντιμετωπίστε σωστά
Ενώ η θεραπεία βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ευθύνη των γονέων να μην αφήσουν το παιδί να αισθανθεί στιγματισμένο. Το βρέξιμο του κρεβάτι δεν οφείλεται σε τεμπελιά ή στο νερό πριν από τον ύπνο – οι δύο πιο κοινές παρανοήσεις. Αντ ‘αυτού, είναι σημαντικό για τους γονείς να υποστηρίξουν το παιδί και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη του. Πολλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που τιμωρήθηκαν για βρέξιμο του κρεβάτι είχαν μεγαλύτερη τάση κατάθλιψης σε σύγκριση με εκείνα που δεν τιμωρήθηκαν. Επομένως, να είστε υπομονετικοί και ευαίσθητοι με το παιδί σας και να συνεργαστείτε για να ξεπεράσετε το πρόβλημα. Με ενσυναίσθηση και υποστήριξη, το παιδί σας μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημα οριστικά.

Leave a Reply