«Κρατάμε ψηλά την ευθύνη & την προοπτική» (Άρθρο της Κατερίνας Φαρμάκη)

0
Οι εκλογές αυτές  αποτελούν και την ώρα της μεγάλης ιστορικής ευθύνης του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας που θα καθορίσει την μοίρα του τόπου μας για τις επόμενες δεκαετίες.
Οι συνθήκες δεν είναι φυσιολογικές ούτε και  εύκολες.
Το ζήτημα είναι η συλλογική μας μοίρα, δηλαδή προς τα που  θα πάει ο τόπος τις επόμενες 10ετίες και γι’ αυτό η μάχη που δίνουμε έχει ιστορικά χαρακτηριστικά.
Το διακύβευμα των εκλογών είναι συνολικά η εθνική στρατηγική και η εθνική προοπτική, η προστασία των θυσιών και των επιτευγμάτων των Ελλήνων πολιτών,  η ολοκλήρωση της εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση,το άνοιγμα της νέας σελίδας προς το μέλλον  κι όχι η εμμονή με το παρελθόν και τις παθογένειές του.
Το πραγματικό δίλημμα είναι εάν θα κάνουμε το ένα βήμα που απομένει μπροστά προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση, να αλλάξουμε σελίδα, να μπούμε στο δρόμο της ομαλότητας σε σχέση με την Ευρώπη, τον κόσμο, τις αγορές, την προοπτική. Ή θα κάνουμε πολλά βήματα προς τα πίσω. Και κάθε βήμα προς τα πίσω στοιχίζει στον ελληνικό λαό, στοιχίζει σε κάθε οικογένεια, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνεργο, σε κάθε επιχειρηματία. Στοιχίζει στη νέα γενιά.
Σε αυτή λοιπόν την δύσκολη συγκυρία για την χώρα ,έχουμε χρέος όλοι να ενισχύσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν σταθερά τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας , την συνέπεια και την σταθερότητα .
Η παράταξη στην οποία συμμετέχω δεν έπαιξε με την τύχη της χώρας .Αναλάβαμε  μεγάλη ευθύνη και ακόμα μεγαλύτερο κόστος, διαμορφώσαμε την εθνική στρατηγική,την οποία και αναγνώρισαν και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Οι αγώνες και οι προσπάθειές μας έπιασαν τόπο, τώρα που βγαίνουμε από την ύφεση και σχεδιάζουμε το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Δεν έχουμε περιθώριο για πειραματισμούς .Πρέπει να μείνουμε μακριά από την στρατηγική της δημαγωγίας. του λαϊκισμού και των ψευδαισθήσεων. Οφείλουμε να ψηφίσουμε υπεύθυνα για το μέλλον όλων μας, οφείλουμε να κρατήσουμε ψηλά την ευθύνη. Να κρατήσουμε ψηλά την προοπτική και την ελπίδα της πατρίδας μας.

Leave a Reply