Κουρεμπες : Δε θα συμμετάσχω στις εκλογές αλλα παραμένω στο ΣΥΡΙΖΑ

0

Η ελληνική κυβέρνηση μετά από 6 μήνες διαπραγμάτευση εκβιάστηκε στο να υπογράψει μια συμφωνία την οποία δεν θεωρώ ότι είναι πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη.

image

Η μη ύπαρξη, αυτή τη στιγμή, βιώσιμης προοπτικής δημιουργεί επιτακτικά την ανάγκη εκπόνησης ενός εναλλακτικού σχεδίου, με στόχο την απεμπλοκή της κυβέρνησης της αριστεράς, της κοινωνίας και της χώρας, από τις πολιτικές λιτότητας.
Η εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδίου που θα έθετε τους όρους μιας ριζοσπαστικής διακυβέρνησης στις νέες συνθήκες, δεν κατέστει δυνατή με την προκήρυξη των εκλογών.
Ένα σχέδιο που θα αρχίζει και θα τελειώνει στην καλύτερη διαχείριση και την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας, χωρίς εναλλακτικό δρόμο, προσωπικά δε με βρίσκει σύμφωνο.
Από τη άλλη μεριά το οποιοδήποτε σχέδιο με αιχμή το ζήτημα του νομίσματος, στις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να αποτελεί πρόταση διεξόδου.
Για τους λόγους αυτούς, αυτούς η μη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια σε αυτές τις εκλογές είναι αυτονόητη.
Παραμένω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θεωρώ ότι είναι, ακόμα, ο μόνος πολιτικός χώρος της Αριστεράς, που παρά τον εγκλωβισμό της κυβέρνησης, μπορεί να εκπονήσει και να εφαρμόσει ένα εναλλακτικό σχέδιο απεμπλοκής.
Παραμένω πολιτικά και κοινωνικά ενεργός γιατί οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, σοσιαλισμό, δεν σταματούν ποτέ.

Φάνης Κουρεμπές
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Απάντηση