Κουτσούμπας: Ο λαός θα πληρώνει με τον ιδρώτα του ως το 2060 τα ματωμένα πλεονάσματα

0

«Αν με ρωτούσε ένας νέος άνθρωπος «τι είναι κομμουνισμός» θα του έλεγα είναι η νιότη του κόσμου, η άνοιξη της ανθρωπότητας» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη-συζήτηση στον τ/σ RiseTV, τονίζοντας ότι «υπάρχει πάντα η καρδιά, το μυαλό, η θέληση, η πίστη, η αισιοδοξία και η ελπίδα ότι τελικά αυτή η γη θα γίνει κόκκινη».

Υπογράμμισε ότι «πρέπει να δώσουμε το βάρος μας στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, δωρεάν μόρφωση για όλους, αξιοποίηση των ταλέντων και δημιουργία υποδομών που κάνουν τη ζωή ανθρώπινη γιατί μόνο έτσι μπορεί να κρατηθεί ο νέος άνθρωπος στην χώρα».

Επισήμανε ότι η διατήρηση, ακόμα, της λογικής του «μικρότερου κακού» «εγκλωβίζει τον ριζοσπαστισμό, την προοδευτικότητα, την ανάγκη για αντίσταση στα διάφορα κόμματα που εμφανίζονται από τα ΜΜΕ και στηρίζονται από ντόπιους και ξένους ομίλους».

Ο Δ. Κουτσούμπας θεωρεί ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να ξεπεραστεί γιατί η νεολαία και ο λαός έχουν μεγάλη πείρα και βλέπουν «αυτό για το οποίο προειδοποιούσε το ΚΚΕ, ότι το «μικρότερο κακό» οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο».

Είπε ότι το ΚΚΕ αξιοποιεί τα social media, ενώ απευθυνόμενος στους νέους, επισήμανε ταυτόχρονα την αναγκαιότητα επαγρύπνησης διότι «από επιτήδειους τα social media γίνονται αντικείμενο αξιοποίησης σε βάρος συνανθρώπων μας μέσω της συλλογής πληροφοριών ή διοχέτευσης λαθεμένων και διαστρεβλωμένων πληροφοριών και για άτομα και για συλλογικότητες και συνολικά για την κοινωνία».

Ερωτηθείς για τον Χαρίλαο Φλωράκη απάντησε «μεγάλος ηγέτης, από τη δρακογενιά της αθάνατης Εθνικής μας Αντίστασης και του ΔΣΕ, με πάνω από 15 χρόνια εξορίες και φυλακές, ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος, αναγνωρισμένος ηγέτης του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, αγαπημένος σύντροφος», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το σπίτι του στο Χαλάνδρι έχει γίνει μουσείο και επιμορφωτικό κέντρο που φιλοξενεί το ανοιχτό στον καθένα ψηφιοποιημένο Αρχείο του ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε στις σοβαρές υπέρ του λαού κατακτήσεις των πέντε κομμουνιστών δημάρχων, και στην στάση τους ως λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κεντρική εξουσία και την κυβέρνηση και τις αντιλαϊκές τους πολιτικές.

Απαντώντας στην ερώτηση με τι θα παρομοίαζε την κυβέρνηση Τσίπρα είπε με την τηλεοπτική σειρά «Απαράδεκτοι», «για τον τίτλο της», ενώ «από ελληνικές ταινίες, επειδή είναι και πρόσφατο με τον Τραμπ το «Καλώς ήλθε το δολάριο» με τη φοβερή ατάκα «καλως τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» ή το «Ζητείται ψεύτης». Από ξένη ταινία μόνο τον «Τιτανικό» και το τραγικό ναυάγιο. Από παραμύθι, τα «Παραμύθια της Χαλιμάς» ή το «Ο Αλή Μπαμπάς και οι 40 κλέφτες» για τα σκάνδαλα και τα υπόλοιπα που θα έλθουν κι αυτά όπου νάναι».

Είπε ότι «είτε η κυβέρνηση Τσίπρα είχε στο μυαλό της απο την αρχή τα ψέματα, είτε κάποιο όραμα και απέτυχε» και στις δύο περιπτώσεις τα όσα έγιναν είναι «αρνητικά, απαράδεκτα για ένα πολιτικό κόμμα ιδιαίτερα άμα έρχεται με τη σημαία της αριστεράς και της προόδου».

Σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός θα πληρώνει με τον ιδρώτα και το αιμα του ως το 2060 τα ματωμένα πλεονάσματα πρόσθεσε οτι το μόνο θετικό σενάριο είναι «να αντιδράσουν οι λαοί και ο ελληνικός λαός να εξεγερθεί, να ξεσηκωθεί, να αντισταθεί μαζικά ενωτικά με το ΚΚΕ στην πρωτοπορία και να ανοίξει ο δρόμος για να τελειώσουν τα μνημόνια, τα ματωμένα πλεονάσμστα, η λυκοσυμμαχία της ΕΕ και όλα αυτά που κάνουν τη ζωή του λαού ανυπόφορη».

«Επανάσταση σε όλους τους τομείς, αυτή είναι η λύση» υπογράμμισε.

Είπε ότι θα αποτελούσε λύτρωση για τον λαό το σπάσιμο των δεσμών και αλυσίδων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και η τύχη της Ελλάδας εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ θαυμάσια με την ανάπτυξη ισότιμων σχέσεων με όλους τους λαούς, όλες τις χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Ανέφερε ότι από την Συμφωνια των Πρεσπών κέρδισαν ο ακροδεξιός Τραμπ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Μέρκελ και η Γερμανία και ορισμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι ενώ ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα ούτε από αυτές τις οικονομικές σχέσεις, ούτε από τα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια και τους αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς στην περιοχή.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «άμα ψάχναμε για κυβερνήσεις με τις οποίες θα μπορούσαμε να συμμαχήσουμε είτε στην Ευρώπη είτε στον υπόλοιπο κόσμο με τους σημερινούς συσχετισμούς είναι σαν να λέμε «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

«Ο λαός σε κάθε χώρα να πετάξει την άρχουσα τάξη που τον καταπιέζει και τον εκμεταλλεύεται και βεβαίως με τους λαούς και με κυβερνήσεις φιλολαικές θα μπορούσαμε να έχουμε ισότιμες σχέσεις. Αυτό είναι το όραμα και η πρόταση του ΚΚΕ» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι μοναδικό ανάχωμα ενάντια στον φασισμό και την ακροδεξιά εκτός από την ισχυροποίηση των εργατικών και κομμουνιστικών κομμάτων και την ενίσχυση του ΚΚΕ -που είναι βασικός όρος- είναι η κοινωνική συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Κάλεσε τον λαό και τη νεολαία να απομονώσουν τους φασίστες, ιδιαίτερα στους χώρους δουλειάς «όπου οι φασίστες είναι τα τσιράκια της εργοδοσίας».

Επέρριψε ευθυνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση δίκη της Χρυσής Αυγής, διότι «έχει αμελήσει να επιλύσει ζητήματα των δικαστών που αφορούν στην διεξαγωγή της δίκης», αναφέροντας χαρακτηριστικά «αυτή η δίκη έχει κρατήσει τρία χρόνια περισσότερο απ’ ότι κράτησε η Δίκη της Νυρεμβέργης».

Είπε ότι εκλεγεί ξανά ο Αλ. Τσίπρας «θα συνεχίσει τον αντιλαϊκό κατήφορο, την βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει για λογαριασμό των εχθρών του λαού μας, και σε τελευταία ανάλυση των εχθρών της Ελλάδας» και «φυσικά αντίστοιχα και ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει βρώμικη δουλειά εκεί που την άφησε η ΝΔ ή εδώ που θα την έχει αφήσει ο Τσίπρας».

«Αναρωτιέμαι αφού γιατί στο μέλλον πρόκειται να συγκυβερνήσουν διότι έχουν ίδιες στρατηγικές, δεν κυβερνούν από τώρα» είπε ο Δ. Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι «όταν το λέμε αυτό λένε «εμεις ποτέ με τη δεξιά». Θα τους θυμίσουμε ότι τα ίδια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ όταν του λέγαμε ότι θα κυβερνήσει με την ΝΔ και βεβαίως επαληθεύτηκε πάλι μόνο το ΚΚΕ γιατί συγκυβέρνησαν πολλά χρόνια, έφεραν μαζί τα μνημόνια και ακόμα συγκυβερνούν και συνεργάζονται».

Απαντώντας στο «μεταφυσικό», όπως είπε, ερώτημα «τι θα ρωτούσε τον Λένιν αν τον συναντούσε» είπε ότι από τον Λένιν του οποίου η θεωρία, οι βασικές αρχές και η στρατηγική που επεξεργάστηκε είναι «βασικός οδηγός και σήμερα» θα ζητούσε «να δώσει περισσότερα στοιχεία για την ιστορία της Κομμουνιστικής Διεθνούς».

«Θα του ζητούσα να μου πει την άποψη του, αφου μελετούσε τις σημερινές συνθήκες, για τις επεξεργασίες του ΚΚΕ σχετικά με τις αιτίες ανατροπής της πρώτης προσπάθειας σοσιαλιστικής οικοδόμησης και πως βλέπει τις εκτιμήσεις του Κόμματος» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας καταλήγοντας «ο Λένιν με μεγάλη οξυδέρκεια θα μπορούσε να αναλύσει καταστάσεις που οδήγησαν και στη διαστρέβλωση αρχών και στις αιτίες των ανατροπών που τις βιώνει αρνητικά ολόκληρη η ανθρωπότητα».

Leave a Reply