Κουφώματα αλουμινίου για σαλόνι: Να επιλέξω συρόμενα ή ανοιγόμενα;

0

Είναι γεγονός ότι τα κουφώματα αλουμινίου είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλώς ένα παράθυρο ή μια μπαλκονόπορτα. Τα κουφώματα μπορούν να μεταμορφώσουν αισθητικά και λειτουργικά το σπίτι μας, κάνοντάς το να δείχνει πιο μοντέρνο, αλλά και να έχει υψηλότερο επίπεδο ηχομόνωσης και βεβαίως θερμομόνωσης.

Έτσι, λοιπόν, η διαδικασία επιλογής κουφώματος, ειδικά όταν μιλάμε για τον σημαντικότερο χώρο του σπιτιού, αποκτά μεγάλη σημασία. Οι δύο βασικότεροι τύποι κουφωμάτων είναι τα συρόμενα και τα ανοιγόμενα. Κάθε τύπος έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει και με τις ανάγκες του καθενός.

Τι κουφώματα αλουμινίου να επιλέξουμε, λοιπόν, για το σαλόνι; Οι ειδικοί στα κουφώματα αλουμινίου από την Alumin Smart Line μας εξηγούν όλα όσα πρέπει να προσέξουμε.

Ανοιγόμενα κουφώματα

Τα δύο βασικά πλεονεκτήματα των ανοιγόμενων κουφωμάτων είναι τα άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και οι επιπλέον δυνατότητες που προσφέρουν. Γενικά, λόγω των περιμετρικών μηχανισμών που χρησιμοποιούν προσφέρουν υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και υδατοστεγανότητας. Έτσι, η αρχική επένδυση για την τοποθέτησή τους θα αποσβεσθεί γρήγορα, αφού η κατανάλωση ενέργειας θα είναι χαμηλότερη.

Παράλληλα, τα ανοιγόμενα κουφώματα προσφέρουν αρκετές ευκολίες ως προς τη χρήση, καθώς τα περισσότερα βγαίνουν και ανακλινόμενα. Έτσι, σας επιτρέπουν να δροσίζεται και να ανανεώνετε τον αέρα στο σαλόνι με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, συνδυάζονται με όλους τους τύπους ρολών και παντζουριών, ώστε να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Βέβαια, το βασικότερο πρόβλημα με τα ανοιγόμενα κουφώματα είναι ότι απαιτούν τον επιπλέον χώρο για το άνοιγμά τους, κάτι που σε μικρά σαλόνια ή σε σαλόνια, όπου η διαρρύθμιση των επίπλων δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, είναι αρκετά περιοριστικό.

Συρόμενα κουφώματα

Οι πρώτοι τύποι συρόμενων κουφωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 στις μαζικές κατασκευές δεν είχαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναμενόταν, όμως πλέον τα σύγχρονα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου παρουσιάζουν άριστες ιδιότητες θερμομόνωσης και υδατοστεγανότητας.

Βέβαια, παραμένουν ελάχιστα κατώτερα ως προς αυτά τα χαρακτηριστικά σε σχέση με τα ανοιγόμενα κουφώματα, όμως αυτό έχει συγκεκριμένο λόγο. Τα συρόμενα κουφώματα έχουν μεγαλύτερες επιφάνειες τζαμιού και λιγότερο αλουμίνιο περιμετρικά. Έτσι, αισθητικά είναι ανώτερα, αφού παρέχουν απρόσκοπτη θέα και επιτρέπουν στο φυσικό φως να εισέλθει άφθονο στον χώρο. Συνεπώς, από αισθητικής άποψης είναι εξαιρετική επιλογή για το σαλόνι και φυσικά με την κατάλληλη επιλογή δεν στερούνται αξίας και ποιότητας.

Παράλληλα, τα συρόμενα κουφώματα μπορούν να κατασκευαστούν σε πολύ μεγάλες διαστάσεις, οπότε είναι ιδανικά για μεγάλα ανοίγματα και μπαλκονόπορτες που αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό σε ένα σαλόνι. Και βεβαίως, δεν πιάνουν καθόλου χώρο, οπότε βρίσκουν άψογα τη θέση τους τόσο σε μικρά σαλόνια, όσο και σε σαλόνια με συγκεκριμένη διαρρύθμιση επίπλων.

Ωστόσο, θα πρέπει να συνυπολογίσετε ότι τα κουφώματα αλουμινίου έχουν λίγο μεγαλύτερη ανάγκη συντήρησης, ειδικά όταν είναι κατασκευασμένα σε μεγάλες διαστάσεις.

 

Το βασικό είναι να επιλέξετε κουφώματα, τα οποία πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας και θερμομόνωσης και χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα που καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε κτιρίου. Στην Alumin Smart Line εδώ και 30 χρόνια βρισκόμαστε στο πλάι σας, για να βρούμε μαζί τα κουφώματα αλουμινίου που θα μεταμορφώσουν το σπίτι και τη ζωή σας. Μάθετε περισσότερα.

Δείτε ακόμα

Κουφώματα αλουμινίου για μικρές κουζίνες: Τι πρέπει να προσέξετε

Τα κουφώματα αλουμινίου στη σύγχρονη κατοικία

Leave a Reply