ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Φωτεινής θα παραμείνουν στο Ι. Παρεκκλήσιο από 12 έως 15 Μαΐου

0

Από τη μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται: «Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 14 Μαΐου 2017, πανηγυρίζει το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής. Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος προσεκάλεσε εκ της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους τα Ιερά Λείψανα της Ισαποστόλου Αγίας Φωτεινής προς ευλογία, αγιασμό και ενίσχυση των πιστών της πόλεως της Κορίνθου αλλά και της Μητροπολιτικής Περιφέρειας μας γενικότερα.

Τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Φωτεινής θα παραμείνουν στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο κατά το χρονικό διάστημα από 12η – 15ης Μαΐου 2017 και οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πανήγυρι του Ι. Παρεκκλησίου θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα:

Παρασκευή 12 Μαΐου, ώρα 19.00: Τελετή υποδοχής των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην συμβολή των οδών Αποστόλου Παύλου και Πυλαρινού στην Κόρινθο και εν συνεχεία Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγρυπνία στο Ι. Παρεκκλήσιο.

Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα 07.00: Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Προηγουμένου της Ι. Μονής Ιβήρων κ. Βασιλείου.

Ώρα 11.00: Ι. Ευχέλαιον.

Ώρα 19.00: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

Κυριακή 14 Μαΐου, ώρα 07.00: Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λετουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου κατά την διάρκεια της οποίας θα λάβει χώρα και η Τελετή επί σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης.

Ώρα 19.00: Μεθεόρτιος Εσπερινός, Ι. Παράκλησις εις την Αγία Φωτεινή και Μνημόσυνο των Κτιτόρων του Ι. Ναού.

Δευτέρα 15 Μαΐου, ώρα 07.00: Θεία Λειτουργία και αναχώρησις των Ι. Λειψάνων».

Leave a Reply