“Κοράκια γ@@ώ το σπίτι σας”.

0

ImageHandler (42)

Εντυπωσιακή… είσοδο έκαναν σήμερα οι συλληφθέντες “ληστές του Διστόμου” στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Οι Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης με χειροπέδες στα χέρια και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα οδηγήθηκαν ενώπιον τουεισαγγελέα, ενώ ο δεύτερος έβριζε και φώναζε προς τους δημοσιογράφους “Κοράκια γ@@ώ το σπίτι σας”.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να απαγγείλλει τις κατηγορίες προς τους δύο καταζητούμενους ληστές που διέμεναν στο διώροφο σπίτι στη Χρυσή Ακτή Νέας Αγχιάλου Βόλου, όπου έγινε χθες η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ για τη σύλληψή τους.

Σε βάρος του 37χρονου Γρηγόρη Τσιρώνη εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του Νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, για παράνομη βία και άλλα αδικήματα. Μάλιστα, το 2009 είχε επικηρυχθεί για τη δράση του, μαζί με δύο ακόμα άτομα, με το ποσό των 600.000€.

Σε βάρος του 45χρονου Σπύρου Χριστοδούλου εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε ληστείες, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, εκρηκτικών και ναρκωτικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και άλλα αδικήματα.

 

Το χρονικό των συλλήψεων
Επί δυο μήνες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μαζί με την ειδική ομάδα της Ασφάλειας Αττικής που έχει δημιουργηθεί για την αναζήτηση του Έλληνα «Φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα είχαν πληροφορίες για τους ληστές του Διστόμου και την παρουσία τους στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί των δυο Υπηρεσιών είχαν καταφέρει το τελευταίο διάστημα να εντοπίσουν πληροφορίες και μάλιστα αξιόπιστες, ότι επίκειται συνάντηση του Παλαιοκώστα με τους Σπύρο Δραβίλα, Σπύρο Χριστοδούλου και το Γιώργο Πετρακάκο, σε περιοχή του Βόλου.Αμέσως τα μηχανήματα και οι «κοριοί» της Αντιτρομοκρατικής πήραν φωτά, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τελικά την διώροφη μονοκατοικία στην περιοχή της Χρυσής Ακτής στην Ν. Αγχίαλο του Βόλου.

Οι πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί ανέφεραν πως αυτή την εβδομάδα ο Έλληνας «Φαντομάς» Βασίλης Παλαιοκώστας θα συναντιώνταν με τους τρεις ληστές, για άγνωστους ακόμα λόγους. Άλλωστε ο Σπύρος Δραβίλας είναι παλιός συνεργάτης του Παλαιοκώστα αλλά και ο άνθρωπος που τον είχε βοηθήσει να αποδράσει με ελικόπτερο από τις φύλακες Κορυδαλλού, το 2006.

Ο εντοπισμός τους
Εδώ και τέσσερις ημέρες αθέατοι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, παρακολουθούσαν τη διώροφη μονοκατοικία στην Ν. Αγχίαλο, προσπαθώντας να «αναγνωρίσουν» στα πρόσωπα των ενοίκων, τους καταζητούμενους ληστές του Διστόμου, οι οποίοι μάλιστα κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας.Τελικά συναντήση με το Παλαιοκώστα, τουλάχιστον όσο παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί, δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως διαπιστώθηκε ότι οι τρεις καταζητούμενοι προετοίμαζαν ληστεία σε χωριό της Λάρισας, καθώς οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής τους είδαν το πρωί της Παρασκευής να μπαίνουν σε ένα από τα τρία αυτοκίνητα που είχαν σταθμευμένα στην μονοκατοικία και να φεύγουν.

Τους παρακολούθησαν και διαπίστωσαν πως κατέγραφαν τραπεζικό υποκατάστημα σε χωριό της Λάρισας, προετοιμάζοντας άλλη μια θεαματική ληστρική επιδρομή.

Έτσι πήραν την απόφαση να πραγματοποιήσουν επιχείρηση με την συνδρομή της ΕΚΑΜ, καθώς οι δράστες κυκλοφορούσαν οπλισμένοι σαν «αστακοί».

Η επιχείρηση στη μονοκατοικία
Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι και περίμεναν το απόγευμα της Παρασκευής κίνηση από τους καταζητούμενους.Οι δυο από τους ληστές όταν κατάλαβαν πως το σπίτι είναι περικυκλωμένο και δεν υπήρχε δίοδος διαφυγής, βγήκαν με τα χέρια ψηλά, άοπλοι και παραδόθηκαν ,ενώ ο τρίτος συνεργός τους ταμπουρώθηκε στο εσωτερικό και άρχισε να βάλει εναντίων των αστυνομικών με ένα Καλάσνικωφ.

Όταν πια κατάλαβε και αυτός πως τελικά ο κλοιός έχει σφίξει γύρω του έβαλε τέλος στην ζωή του με το όπλο του.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η σωματοδομή του νεκρού καταζητούμενου «φέρνει» στο Σπύρο Δραβίλα. Όμως όταν ρώτησαν τον έναν από τους δυο συλληφθέντες τα στοιχεία του αυτός τους απάντησε πως είναι ο Σπύρος Δραβίλας, με αποτέλεσμα ένα άνευ προηγουμένου θρίλερ το οποίο θα ξεκαθαρίσει έπειτα από την δακτυλοσκόπηση των δυο συλληφθέντων που θα δείξει και την ταυτότητα τους.

newsit

Leave a Reply