Κόντρα Άδωνις – Τζήμερος για το Τζαμί

0

Η κόντρα ξεκίνησε με το πόστ του Θ.Τζήμερου

  • Άδωνις Γεωργιάδης;
  • Ναι σε όλα.

κοντρα

Απάντησε ο Άδωνις:

Ο Θάνος είναι άνθρωπος που εκτιμώ διότι έχει μυαλό και καρδιά, αλλά δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πώς λειτουργούν τα Κόμματα. Τα Κόμματα δεν είναι σκορποχώρια για να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει αλλά έχουν εσωτερικές συζητήσεις και λειτουργίες. Η απόφαση για το Τζαμί στο Βοτανικό δεν είναι της ΝΔ του Κυριάκου αλλά ήδη από το 2008 το υποστηρίζει η ΝΔ και επί Σαμαρά το 2013. Εγώ διαφωνούσα και διαφωνώ με το τζαμί εκεί, προτιμούσα το Αμερικάνικο μοντέλο με τα πολλά μικρά ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος γκέτο, όμως τόσο η ΕΛΑΣ όσο και η Εκκλησία υποστήριξαν το Τζαμί εκεί. Άρα η πλειοψηφία, όχι μόνον εντός ΝΔ, υποστήριξε αυτή τη λύση. Τώρα τί θα έπρεπε να κάνω νομίζετε, να δημιουργήσω προβλήμασα εσωτερικά διότι διαφωνώ εγώ σε ένα θέμα που έχει αποφασιστεί εδώ και χρόνια; Αν κάναμε αυτό το πράγμα αγαπητέ Θάνο θα διαλύαμε τα κόμματα κάθε εβδομάδα. Και για να είμαι ειλικρινής ακούω και τα επιχειρήματα των υποστηρικτών του τα οποία δεν είναι καθόλου αδύναμα. Σε κάθε περίπτωση τώρα προέχει να βοηθήσουμε τον Κυριάκο στην προσπάθειά του να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα και όχι να έχει ο καθένας μας προσωπικές στρατηγικές. Τέλος σε όσους συσχέτισαν την χθεσινή μου ψήφο με την Αντιπροεδρια μάλλον αγνοούν ότι και επί Σαμαρά το ψηφίσαμε. Αλλά πολύ ευχαρίστως να απαντήσω σε κάθε καλοπροαίρετο αντεπιχείρημα.
Θάνο η ανάρτηση σου ήταν λανθασμένη, άδικη και αυτό που θες να πολεμάς, λαικίστικη. Καλημέρα

 

Για να πάρει την απάντηση από το Θ. Τζήμερο:

Αγαπητέ Άδωνι, κατ’ αρχήν, η ανάρτησή μου δεν είχε ούτε μία λέξη δική μου. Δεν ήταν καν σχόλιο. Ήταν καταγραφή γεγονότων. Φυσικά, εξοφθάλμως ανακόλουθων. Ως αντικειμενική λοιπόν αποτύπωση δεν μπορεί να είναι λαϊκίστικη.

Πάμε τώρα στην ουσία.

Πρώτον, σχετικά με την κομματική λειτουργία. Ξέρω πολύ καλά πως λειτουργούν τα κόμματα εξουσίας, αλλά θεωρώ (και το συζητάμε όποτε θες δημόσια), αυτόν το τρόπο λειτουργίας ως μία από τις αιτίες της ελληνικής παρακμής. Ανάμεσα στο σκορποχώρι και στην στρατιωτική πειθαρχία υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις. Η έκφραση διαφορετικής άποψης από την κυριαρχούσα κομματική όχι μόνο δεν είναι πρόβλημα αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη ΠΡΕΠΕΙ να καταγράφεται, για να εκπαιδευθούν τα ίδια τα κόμματα στην διαχείριση των εσωτερικών τους διαφωνιών και να έχει ο ψηφοφόρος σαφή εικόνα των συσχετισμών στο εσωτερικό τους. Προφανώς αυτές οι διαφωνίες δεν μπορούν να αφορούν μείζονος σημασίας προτάγματα. Είναι η ανέγερση τζαμιού ένα από αυτά; Να ένα καλό ερώτημα, που οδηγεί σε ένα άλλο: έχει η ΝΔ μια λίστα θέσεων τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να ασπάζεσαι για να είσαι μέλος της ή, ακόμα περισσότερο, στέλεχός της; (Για σύγκριση: στη Δημιουργία, ξανά” για να αντιμετωπίσουμε την πανσπερμία “οπαδών” την εποχή της μεγάλης ανάπτυξης, το 1ο εξάμηνο του 2012, είχαμε φτιάξει έναν τέτοιο πίνακα – θέσεων που έπρεπε οπωσδήποτε να ασπάζεσαι και θεμάτων στα οποία η κομματική γραμμή μπορεί να ήταν το Α αλλά εσύ μπορούσες να πιστεύεις το Β. Ναι, σε ένα κόμμα του 2% που καιγόταν έστω και για μία ψήφο. Διότι όταν ξεκινάς τουρλουμπούκι, τουρλουμπούκι θα συνεχίσεις. Το ότι δεν μπήκαμε στη Βουλή ξέρεις πολύ καλά ότι δεν οφείλεται σ΄ αυτό, αλλά στον χυδαίο πόλεμο λάσπης που δέχθηκα εγώ προσωπικά από κύκλους και ΜΜΕ κυρίως της ΝΔ.) Αυτό όμως προϋποθέτει ΣΑΦΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ κάτι που η ΝΔ ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε απ’ ό,τι βλέπω, δυστυχώς, προτίθεται να αποκτήσει. Η πείρα έχει αποδείξει ότι αν το αντιπολιτευτικό σου πρόταγμα είναι το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο άθροισμα ετερόκλητων ψήφων, αυτό θα είναι και το κυβερνητικό.

Leave a Reply