Κόντρα Άδωνι – Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και τον ΣΚΑΪ

0

ImageHandler (61)

Γεωργιάδης: Πρωτοκλασάτος υπουργός μου είπε ότι θα κλείσουν τον Σκάι – Πώς αντέδρασε ο υπουργός Επικρατείας – Τι απαντά η ΝΔ και πώς ανταπαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αποκάλυψη ότι «πρωτοκλασάτος υπουργός» του είπε «μην ανησυχείς, ο Σκάι θα κλείσει οπωσδήποτε», έκανε το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

O δημοσιογράφος τον ρώτησε ποιος είναι αυτός ο υπουργός και εκείνος απάντησε: «Αυτός ο υπουργός μoυ είπε μην ανησυχείς, ο Σκάι θα κλείσει. Και είναι του πολύ στενού πυρήνα. Αν προκληθώ, θα πω το όνομά του. Αυτός το ξέρει ότι μου το είπε».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι μπορεί ο Σκάι να έχει καταθέσει έναν υπερπλήρη φάκελο, αλλά το φάκελο θα τον δει μόνο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Επισημαίνοντας αυτά τα ζητήματα του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΣτΕ θα τον κρίνει αντισυνταγματικό.

«Η ΝΔ δια των στελεχών, του προέδρου και του αντιπροέδρου της, δηλώνει ότι επιθυμεί να ακυρώσει το νόμο που για πρώτη φορά αποδίδει νόμιμες άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι θα αναστήσει τη ντροπή της ασυδοσίας και της μη αδειοδότησης. Τόσο απλά, τόσο απροκάλυπτα, τόσο διαπλεκόμενα» δήλωσε ο κ. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δεν θα συμβεί» και «ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η ΝΔ θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση».

«Ο διαγωνισμός προχωράει κανονικά» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε πως «όσοι, πολιτικοί και ιδιώτες, ποντάρουν τα λεφτά τους στην ακύρωσή του, απλώς θα τα χάσουν», καθώς και ότι «οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και υπουργών δεν θα λειτουργήσουν».

«Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή δύναμη» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωστόσο επανήλθε στο ζήτημα και απάντησε στον κ. Παππά με μία επίσης «σκληρή» ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό «υπερκαναλάρχη» και κατηγορώντας τον ότι «στήνει σύστημα διαπλοκής».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο Υπουργός – υπερκαναλάρχης κ. Παππάς και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στήνουν σύστημα διαπλοκής. Η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας. Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης.Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος “αυτοκράτορας” των Μέσων Ενημέρωσης. Η θέση μας από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του. Ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει σε ανακοίνωσή το πως «η ΝΔ είναι αυτή που επί δεκαετίες -μαζί με το ΠΑΣΟΚ- άφησαν  ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωρίς νόμιμες άδειες, χωρίς κανόνες, έρμαιο στα συμφέροντα της διαπλοκής».

»Η ΝΔ συστηματικά απαξίωσε και παραβίασε το Σύνταγμα για χάρη των ίδιων συμφερόντων και της επιθυμίας της να μην υπάρξει καμία νομιμότητα στο χώρο των τηλεοπτικών ΜΜΕ.

Είναι η ίδια που μπλοκάρισε και τη συγκρότηση του ΕΣΡ  στην προσπάθειά της να σαμποτάρει την αδειοδότηση. Δεν της βγήκε.

Τώρα η ΝΔ παριστάνει τον εκπρόσωπο της συνταγματικής νομιμότητας, χωρίς να πείθει  κανέναν. Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που της ταιριάζει».

Leave a Reply