Κόλλιας: Απαιτείται άμεση οικ. ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας και επιτραπέζιων σταφυλιών.Κόλλιας:

0

Ποστ του Κορίνθιου βουλευτή

Σε αλλεπάλληλες συζητήσεις και παρεμβάσεις προς το ΥΠΑΑΤ έχω ζητήσει την έκτακτη οικον ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας και επιτραπέζιων σταφυλιών.

Εξήγησα ότι πέραν των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις και τους παρατεταμένους καύσωνες, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση προκάλεσαν μείωση της κατανάλωσης τουλάχιστον 40%. Αποτελεσμα ήταν είτε να μην συγκομιστούν τα σταφύλια είτε λόγω χαμηλού εμπορικού ενδιαφέροντος πωλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές. Επιπλέον και η αύξηση του κόστους καλλιέργειας έχουν οδηγείσει τους αγρότες μας σε απόγνωση. Παρά την ρητή εντολή και το έντονο ενδιαφέρον του Προέδρου του ΕΛΓΑ Α.Λυκουρέντζου να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις, η απώλεια του εισοδήματος δεν καλύπτεται.
Ζητώ άμεσα από τους αρμοδιους φορείς και εκπροσώπους των αγροτών να καταθέσουν μελέτη προς το ΥπΑΑΤ που θα τεκμηριώνει την απώλεια του εισοδήματος, ώστε να στηριχτεί το εισόδημα των παραγωγών μας μέσω του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης “de minimis”.
Παραμένω σταθερά στο πλευρό των παραγωγών μας.
Θα επανέλθω.

Leave a Reply