«Κοκορέτσι σκόνη»…Δεν το χωράει ανθρώπινος νους

0

Λίγα λόγια για τον τελικό του Master Chef γιατί δεν είναι το θέμα μας αυτό. Λάμπρος και Κωνσταντίνος διασταύρωσαν τα πιρούνια τους στον μεγάλο τελικό, με τον πρώτο να αναδεικνύεται νικητής του παιχνιδιού.

Αρκετά με το νικητή και τα του παιχνιδιού. Έχουμε πιο σοβαρά ζητήματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του τελικού να ασχοληθούμε και πιο συγκεκριμένα με μια βλασφημία, που αν υπάρχει θεός του φαγητού δεν πρόκειται να αφήσει ατιμώρητη.

Τι συνέβη; Διαβάστε να σας σηκωθεί η τρίχα κάγκελο…

Στην τελική δοκιμασία, οι τρεις κριτές υποδέχτηκαν τον βραβευμένο σεφ, George Calombaris. Αυτός έδωσε στους παίκτες την πιο δύσκολη συνταγή του, την οποία θα έπρεπε να εκτελέσουν.

Την ώρα λοιπόν που βλέπαμε κάτι περίεργες γκουρμιεδές που έμοιαζαν με κράμα κισσού με πέργολα ακούστηκε η εσχάτη των βρισιών, μεταξύ των υλικών: «Κοκορέτσι σκόνη». Όχι, δεν είναι πλάκα, δεν είναι τρολάρισμα, δεν είναι αποκύημα της νοσηρής μας φαντασίας…

Το κοκορέτσι που στη σούβλα του, μεγάλωσαν και πόνεσαν και μάτωσαν άνδρες με ολοκάθαρη ματιά, έγινε σκόνη. Σύμφωνα με το Master Chef δηλαδή την επόμενη φορά που θα σε ‘χει κόψει λόρδα δεν θα πας στην ψησταριά του Μπάμπη να του πεις «Ψηλέ τσάκω 3 μερίδες κοκορέτσι με σπάταλο το εντεράκι», αλλά θα κάνεις κάτι διαφορετικό.

Θα βρεις έναν γκουρμεδιάρη Πορτορικάνο ντίλερ και θα του πεις: «Βάλε δυο γραμμάρια σκόνη από κοκορέτσι να σνιφάρουμε να κάνουμε κέφι».

Δηλαδή αυτό το έργο τέχνης, αυτό το αριστούργημα βγαίνει και σε σκόνη, λες και είναι ταλκ…

Όπως ήταν φυσικό έκλαψε όλη η μερακλήδικη Ελλάδα στο άκουσμα της βλασφημίας. Γιατί αν το κοκορέτσι βγαίνει σε σκόνη, τότε το επόμενο βήμα είναι να κυκλοφορήσει το πιτόγυρο σε αλοιφή και το κοντοσούβλι σε βεντούζες.

πηγη

Leave a Reply