Κλειδωθήκατε έξω από σπίτι. Και τώρα;

0

Στους περισσότερους από εμάς έχει συμβεί σίγουρα αυτό. Βγαίνουμε από το σπίτι, ακούμε την πόρτα πίσω μας να κάνει «κλικ» και τότε το συνειδητοποιούμε. Έχουμε ξεχάσει τα κλειδιά στο σπίτι. Φωνάζουμε ένα ηχηρό «Όχι» και ξεκινά η απελπισία.

Αν είστε από τους ανθρώπους που ξεχνούν συχνά τα κλειδιά τους, λογικά αυτό θα σας έχει συμβεί μερικές φορές. Αν συγκατοικείτε, το κακό είναι μικρό, αλλά αν μένετε μόνοι, σίγουρα το να κλειδώνεστε έξω από το σπίτι είναι κάτι που θα ήταν καλό να αποφεύγετε. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

  1. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας

Εντάξει, δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα το να κλειδώνεστε έξω από το σπίτι. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας για να μπορέσετε να σκεφτείτε καθαρά. Δεν θα μείνετε για πάντα έξω, ούτε έχετε αφήσει το φαγητό στο μάτι, εφόσον ήσασταν έτοιμοι να βγείτε όπως και να έχει. Ακόμη και αν υπάρχει οτιδήποτε αναμμένο στο σπίτι, τότε είναι που πρέπει σίγουρα να παραμείνετε ψύχραιμοι και να βρείτε αποτελεσματικές λύσεις.

  1. Βρείτε ένα έξτρα κλειδί

Αν μένετε μαζί με κάποιον, είτε είναι συγγενής είτε φίλος, σίγουρα θα έχει το δικό του κλειδί. Συνεπώς, η πρώτη σας κίνηση θα πρέπει να είναι να καλέσετε τον συγκεκριμένο άνθρωπο για να σας προμηθεύσει με ένα έξτρα κλειδί.

  1. Ζητήστε βοήθεια από τους γείτονες

Μπορείτε, επίσης, να ζητήσετε βοήθεια από τους γείτονές σας. Ειδικά αν έχετε αφήσει και το τηλέφωνό σας στο σπίτι, μάλλον θα αναγκαστείτε να ζητήσετε βοήθεια, ώστε να μπορέσετε να κάνετε και τα τηλέφωνα που θα χρειαστεί. Παράλληλα, θα μπορείτε να περιμένετε και σε ένα άνετο περιβάλλον και όχι στα σκαλιά της πολυκατοικίας, για παράδειγμα.

  1. Βρείτε έναν κλειδαρά

Το επόμενο προφανές βήμα είναι να βρείτε έναν κλειδαρά. Δεν είναι καλή ιδέα να προσπαθήσετε να παραβιάσετε την πόρτα σας, καθώς μπορεί να κάνετε μεγάλη ζημιά (και αν χρησιμοποιήσετε την πιστωτική ή την ταυτότητά σας, θα καταστρέψετε και αυτήν). Παράλληλα, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε χάσει το κλειδί σας κάπου έξω, καθώς σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αλλάξετε την κλειδαριά σας. Αν μένετε στη Θεσσαλονίκη αναζητήστε έναν κλειδαρά στον Εύοσμο που θα μπορεί να σας εξυπηρετήσει άμεσα και αποτελεσματικά. Σιγουρευτείτε ότι ο κλειδαράς που θα επιλέξετε είναι αξιόπιστος. Δηλαδή, ότι είναι πιστοποιημένος από την ΕΛΑΣ.

Όσο θα βρίσκεστε εκτός σπιτιού, δεν θα ήταν κακή ιδέα να ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Κάντε μια βόλτα ή ολοκληρώστε τις δουλειές για τις οποίες έπρεπε να βγείτε. Έτσι θα περάσει η ώρα όσο θα περιμένετε για τον συγκάτοικό σας ή τον κλειδαρά.

Leave a Reply