Κινδυνεύει η καταβολή συντάξεων Μαρτίου για τους ναυτικούς

0

Κινδυνεύει η καταβολή συντάξεων Μαρτίου για τους ναυτικούς

Το αρμόδιο υπουργείο απέρριψε αίτημα του Ταμείου για κρατική επιχορήγηση 90 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του για τις συντάξεις του προσεχούς Μαρτίου και το περιόρισε στα 50 εκατ. ευρώ

«Την απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης στο ΝΑΤ» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αφού το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας απέρριψε αίτημα του Ταμείου για κρατική επιχορήγηση 90 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προβλέπεται στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του για τις συντάξεις του προσεχούς Μαρτίου και το περιόρισε στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Για το υπόλοιπο απαιτούμενο ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ  ουσιαστικά, όπως επισημαίνει  η ΠΝΟ το υπουργείο Εργασίας  παραπέμπει  την διοίκηση του ΝΑΤ να το καλύψει με τα μισά περίπου αποθεματικά του.

«Η ΠΝΟ καταγγέλλει την απροκάλυπτη αυτή επίθεση της Κυβέρνησης στο πολύπαθο Ασφαλιστικό Ταμείο των Ελλήνων Ναυτεργατών το οποίο και μαθηματικά, με το νέο αυτό κτύπημα οδηγείται στον πλήρη αφανισμό και στην πλήρη κατάρρευσή του» επισημαίνει η Ομοσπονδίας σε ανακοίνωσή της:

«Αξιώνει από τα αρμόδια Υπουργεία να εφαρμόσουν  τις θεσμοθετημένες και εγκεκριμένες υποχρεώσεις του Κράτους ,δηλαδή τη συμμετοχή του στις υποχρεώσεις του ΝΑΤ και να διαθέσουν άμεσα τα απαιτούμενα και απαραίτητα κονδύλια για την ομαλή και απρόσκοπτη  καταβολή των συντάξεων και την πληρωμή  των υπόλοιπων υποχρεώσεων  του Ταμείου ατά τον μήνα Μάρτιο  και για βεβαίως και για τους επόμενους μήνες».

Leave a Reply