Κιάτο: Σοβαρό ζήτημα για την υγεία μαθητών

0

7_dimotiko_200_200

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος για την υγεία εκατοντάδων μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου, όπου εδώ και έναν χρόνο αναγκάζονται να εισπνέουν τα αέρια που ψεκάζουν οι γεωργοί τα χωράφια τους.

Με έγγραφα σε Πρωτοβάθμεια, Δήμο Συκιωνίων και Αστυνομία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαζί με τον διευθυντή του σχολείου, παλεύουν καθημερινά για ένα πρόβλημα που πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Όπως μας ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου το πρώτο καταγεγραμένο περιστατικό ήταν στις 18/9/14 όπου με αγνώστου ταυτότητας φυτοφάρμακα πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί. Άμεσα το 7ο Δημοτικό έστειλε το απαραίτητο έγγραφο-καταγγελία στους αρμόδιους φορείς ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα παρουσιάστηκαν προβλήματα υγείας στους μαθητές όπως δύσπνοια. Σχετικά με τις ενέργειες του δήμου μας τόνισαν από το σχολείο πως έχει πραγματοποίησει μια κοινοποίηση των εγγράφων προς τους αρμόδιους, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Πέρα όμως από τις ενέργειες γονέων και δασκάλων, ενδιαφέρον για το περιστατικό έχει δείξει και ο πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Σικυωνίων κ. Ν. Ζαχαρόπουλος, που με επιστολή καταπέλτη του, επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή. Όπως τονίζει ο «Σταματόπουλος και συνολικά η Δημοτική αρχή, ωσεί παρόντες, σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη περιοχή σε καμία, μέχρι σήμερα, ενέργεια δεν έχουν προβεί ,προκειμένου να λυθεί το σοβαρά αυτό ζήτημα που έχει σχέση με την υγεία των παιδιών-μαθητών και των δασκάλων τους.

Οι μόνοι που ασχολούνται σοβαρά με το θέμα αυτό είναι ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου, χωρίς να βρίσκουν ανάλογη συμπαράσταση από τη Δημοτική αρχή και όχι μόνο.

Επειδή το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό οφείλουν οι διωκτικές αρχές και οι αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες του Νομού, που κοινοποιείται το κείμενο αυτό, άμεσα να αντιδράσουν και να δώσουν τις λύσεις που προβλέπονται από τη Νομοθεσία και τις Υγειονομικές Διατάξεις».

Ρεπορτάζ: Χρήστος Παραλόπουλος

http://fresh-press.gr/index.php/slides/51454-kiato-sovaro-zitima-gia-tin-ugeia-mathitwn.html

Leave a Reply