Κέντρο ιππασίας στην Κόρινθο

0

Η λέξη άλογο φέρνει στο μυαλό μας ένα πλάσμα όμορφο, αγέρωχο,

περήφανο, μυώδες, στιβαρό αλλά και ελεύθερο. ένα πλάσμα που υπατάχθηκε στον άνθρωπο, βρήκε τρόπο να το δαμάσει και να το εκπαιδεύσει, ώστε να το έχει κοντά του.

Με διεθνείς προδιαγραφές και εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες για 8 ετών και άνω.

Θερινό ωράριο..πλην Δευτέρας 17.30-21.00 και Σαββατοκύριακο.

Το άλογο, βοηθός του ανθρώπου απο τις αγροτικές εργασίες, τη μετακίνηση, μέχρι τον πόλεμο αλλά και τις βόλτες στη φύση με τον αθλητισμό. Η ιππασία, γνωστή στους  Έλληνες απο αρχαιοτάτων χρόνων, μέσα απο τις αρματοδρομίες και τον ιππόδρομο.

Αναγνωρίστηκε επίσημα ως Ολυμπιακό άθλημα στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1912 στη Στοκχόλμη και αφορούσε αρχικά την υπερπήδηση εμποδίων-την Ιππική δεξιοτεχνία-το Ιππικό Τρίαθλο, ένα άθλημα για όλες τι ηλικίες που συνδυάζει την εκγύμναση και την ψυχαγωγία καθώς η συνεργασία με το άλογο και η ίππευση του απαιτεί όχι βέβαια μυική δύναμη αλλά τεχνική, υπομονή, αυτοσυγκέντρωση και πάνω απ’όλα αγάπη και σεβασμό για το άλογο.

Αξέχαστη εμπειρία. Μέσα απ’την ιππασία γνωρίστε τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία.

 

Στις μέρες μας η ιππασία έχει εξελιχθεί καθώς μεγάλωσε η ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να έρθει πιο κοντά στη φύση. Έτσι προστέθηκαν στα ιππικά αθλήματα η αμαξοδήγηση, η ιππική αντοχή κ.α. Οι ήδη υπάρχουσες ράτσες αλόγων έχουν βελτιωθεί και πολλαπλασιαστεί καθιστώντας έτσι το άθλημα αλλά και την ενασχόληση με το υπέροχο αυτό ζώο προσιτή σε όλους.

Σοφοκλέου 125

Leave a Reply