Κατρούγκαλος: Ο συμβιβασμός είναι καλός γιατί… εξουδετερώσαμε τον εκβιασμό

0

Εξουδετερώσαμε τον πολιτικό εκβιασμό, ισχυρίστηκε το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην συμφωνία με τους δανειστές για την δεύτερη αξιολόγηση.

Όταν ήταν υπουργός Εργασίας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε εκστομίσει απίθανες ατάκες. Όπως ότι υπέγραψαν το 3ο μημόνιο για να… διορθώσουν τα προηγούμενα δύο, μέχρι την περίφημη δήλωσή του ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση οι συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν μόνο αυξήσεις…

Με μια τακτική μάλλον αλλοπρόσαλλη, ο κ. Κατρούγκαλος τα έχει πει όλα! Ότι κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης. Μετά, ο κ. Κατρούγκαλος το γύρισε και δήλωσε ότι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε «εγγυηθεί» τα 384 ευρώ οι Έλληνες δεν θα έπαιρναν ποτέ σύνταξη! Μαστίγιο και καρότο… Ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν υπάρχει Έλληνας που να παίρνει στα σοβαρά τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Αυτόν που τον Μάιο του 2016 είχε πει ότι ναι μεν οι συντάξεις θα μειωθούν 15%, αλλά το μαχαίρι θα είναι -αυτό είχε πει- παροδικό, διότι από το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραμματίσει… αυξήσεις!

Είπατε τίποτα; Αλλά τώρα για τον Γιώργο Κατρούγκαλο μιλάμε! Τον άνθρωπο που δήλωσε περήφανος για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, αυτόν που διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι μειώσεις στις συντάξεις δεν υπάρχουν κατηγορώντας το protothema.gr που τα γράφει αυτά ότι μεταδίδει… fake news. Ήταν η εποχή της παντοδυναμίας του Γιώργου Κατρούγκαλου στο υπουργείο Εργασίας.Τότε που τον πίστευαν πολλοί κι ας παρουσίαζε το ξύδι σαν γλυκάδι. Ήταν τον Ιανουάριο του 2016 που δεσμευόταν και διαβεβαίωνε ότι οι συντάξεις δεν μειώνονται… Τότε ήταν που ο Γιώργος Κατρούγκαλος έδινε συνεντεύξεις στο Mega και κατηγορούσε το protothema.gr ότι είναι η… ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης επειδή αποκάλυπτε τι σημαίνει η μεταρρύθμισή του για τις συντάξεις…

Σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε ένα άλλο «αφήγημα». Επιχειρήθηκε ο εκβιασμός αυτός, είπε ο κ. Κατρούγκαλος, ειδικά στο ασφαλιστικό που «ξανάνοιξαν ένα θέμα που είχε κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση», καθώς «οι Ευρωπαίοι έδωσαν στο ΔΝΤ ένα ρόλο – κλειδί» στις διαπραγματεύσεις.

Ο συμβιβασμός είναι καλός, είπε ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός, αφού δεν πέρασε η θέση του Ταμείου για μέτρα λιτότητας για το 2017-2018, ενώ τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά «θα ισορροπούνται με μέτρα με θετικό πρόσημο».

Υπάρχουν παράλογα μέτρα που ποτέ δεν θα τα παίρναμε, είπε ακόμα ο κ. Κατρούγκαλος.

Προσπαθούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη και αυτό το καταφέρνουμε, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Απαντώντας σε ερώτηση στην πρωινή εκπομπή του Ant1, για το αν αισθάνεται αρκετά αριστερός και κομμουνιστής, σε σχέση με όσα έλεγε πριν αναλάβει κυβερνητική θέση, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε επί ένα εξάμηνο και μάλιστα απείλησε τους Ευρωπαίους με ρήξη, μέσω του δημοψηφίσματος: «Το δημοψήφισμα ήταν ένα σήμα στην καρδιά της Ευρώπης ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε άλλο», είπε και πρόσθεσε πως τότε «είχαμε την επιλογή να πάμε σε ρήξη με τις τράπεζες κλειστές, όπου η οικονομία θα μπορούσε να αντέξει κανένα μήνα το πολύ, με τις τράπεζες κλειστές, καθώς αυτό ήταν το μυστικό όπλο των Ευρωπαίων».

πηγη

Απάντηση