Κατηφεια στην Κουμουνδούρου

0

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας με την σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα και στενούς συνεργάτες του, στα σπίτια τους οι υπουργοί, παρακολούθησαν και υποδέχτηκαν με αμηχανία τα αποτελέσματα των exit polls, που μεταδόθηκαν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Κατήφεια και χαμηλωμένα κεφάλια συνέθεσαν το σκηνικό στην Κουμουνδούρου, καθώς η σαφής εκλογική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και η κατάκτηση της αυτοδυναμίας, που είχαν ήδη προδιαγραφεί από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επιβεβαιώθηκαν και στην κάλπη.

«Εφόσον τα αποτελέσματα των exit polls επαληθευτούν, υπάρχει σαφές προβάδισμα της ΝΔ» ανέφεραν κομματικές πηγές. 
«Σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία, που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Αυτό εξάλλου κάναμε σε όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εντούτοις φαίνεται να κερδίζει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ένα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στον τόπο μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 4,5 χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου, αφήνει μία πλούσια παρακαταθήκη, μία χώρα με ρυθμισμένο δημόσιο χρέος απαλλαγμένη από τα μνημόνια και το ΔΝΤ, με εύρωστα τα δημόσια ταμεία, με μειωμένη ανεργία, ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας και εννέα συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

«Αυτές τις κατακτήσεις θα υπερασπιστούμε από τη θέση της ισχυρης αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μας όρισε η λαϊκή ετυμηγορία. Ρόλο που θα τιμήσουμε με υπευθυνότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού μας» καταλήγουν οι πηγές της Κουμουνδούρου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στα γραφεία του κόμματος δεν βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά αντίθετα έφτασαν και συμμετείχαν μεταξύ αλλων, οι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Έφη Αχτσιόγλου, Τάσος Πετρόπουλος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Μπαλάφας, Παναγιώτης Ρήγας, Τρύφων Αλεξιάδης κ.ά.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα με τους συμμετέχοντες να αποχωρούν χωρίς δηλώσεις, ούτε και χαμόγελα.

Λίγο μετά τις 18:30 ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου…

Πηγή

Leave a Reply