Καταθέτουν σήμερα στη δίκη Τσοχατζόπουλου Σημίτης – Βενιζέλος

0

ImageHandler (92)

Στις 20 Μαΐου αναμένεται να καταθέσουν στο δικαστήριο και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ και οι συγκεκριμένα οι Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των «χρυσών μιζών» με βασικό κατηγορούμενο τον Ακη Τσοχατζόπουλο, καταθέτουν σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

 Τόσο ο κ. Σημίτης όσο και ο κ. Βενιζέλος καλούνται στο ακροατήριο μετά από απόφαση του δικαστηρίου με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999.

Μάλιστα, στις 20 Μαΐου αναμένεται να καταθέσουν στο δικαστήριο και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ και οι συγκεκριμένα οι Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου. Αντίστοιχα οι στρατιωτικοί, αρχηγοί των σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της επίμαχης περιόδου κλήθηκαν για τις 27 Μαΐου, οπότε και αναμένεται να εξεταστούν από το δικαστήριο.

Ο κ. Σημίτης, η κυρία Παπανδρέου αλλά και και ο κ. Βενιζέλος είχαν βρεθεί στο δικαστήριο και σε προηγούμενη συνεδρίαση του και τότε ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντικρίζοντας τους τους είχε πλησιάσει και είχε ανταλλάξει τυπική χειραψία με τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ.

«Γεια σου πρόεδρε» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τείνοντας το χέρι του. «Γεια σου Άκη» απάντησε ο Κ. Σημίτης.

Στον κ.Βενιζέλο, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε λέγοντάς του: «Γεια σου Βαγγέλη», ενώ περισσότερο συνομίλησε με τη Βάσω Παπανδρέου. Από το δικαστήριο απουσίαζε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Με αφορμή την κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης της κόρης του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι ο ίδιος, ως υπερασπιστής, θεωρεί ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα στη διαδικασία που διεξάγεται.

Αντίθετα, η πλευρά του πρώην υπουργού και συγκεκριμένα ο συνήγορος του κ. Ιωάννης Παγορόπουλος θεωρεί ότι η κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ και η κατάθεση των συγκεκριμένων προσώπων θα βοηθήσει το δικαστήριο στην ανεύρεση της αλήθειας.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία για την εκτέλεση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Leave a Reply