Κατάργηση του φόρου πολυτελείας από τα εμμηνορροϊκά προϊόντα στην Ελλάδα ζητά η Entoama 

0

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2021 η ομάδα της Entoama δημιούργησε και μοιράστηκε ένα ηλεκτρονικό αίτημα με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση την κατάργηση του ΦΠΑ στα εμμηνορροϊκά προϊόντα που διατίθενται στη χώρα. Το αίτημα σήμερα έχει ήδη υπογραφεί από περισσότερους από 12.000 πολίτες.

Ο φόρος προστιθέμενης αξίας της τάξης του 24% που έχει καθοριστεί στην Ελλάδα για τα εν λόγω προϊόντα αποτελεί φόρο πολυτελείας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη πραγματική ζήτηση και την αντικειμενική αξία του προϊόντος ως είδος πρώτης ανάγκης. Καθώς ο συντελεστής που καθορίζεται στη χώρα για τα συγκεκριμένα προϊόντα επιβάλλεται από την κυβέρνηση, η Εntoama ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών και τον Υπουργό του Χρήστο Σταϊκούρα την κατάργηση του ΦΠΑ στα εμμηνορροϊκά προϊόντα.

Η Entoama είναι μια νεοσύστατη εταιρεία που ιδρύθηκε και διαχειρίζεται αποκλειστικά από γυναίκες, με απώτερο στόχο την υποστήριξη των κοριτσιών και γυναικών, κοινωνικά και οικονομικά, μέσω εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, υποτροφιών κα. To συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί την πρώτη της συλλογική ενέργεια στην Ελλάδα και είναι μέρος της προσπάθειας για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών. Η Entoama καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην ανύψωση των γυναικείων φωνών υπογράφοντας το ηλεκτρονικό αίτημα εδώ https://www.change.org/TaxFreePeriods_Greece , βοηθώντας μας να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την ισότητα των φύλων και μια πιο δίκαιη κοινωνία για τις γυναίκες.

Η Entoama είναι ένα online marketplace, που ιδρύθηκε και διαχειρίζεται από γυναίκες, το οποίο προωθεί αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας και την κοινωνική και οικονομική υποστήριξη κοριτσιών και γυναικών.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο email μας: hello@entoama.com

***********

Βρείτε μας στα social media:

https://www.facebook.com/Entoama

https://www.instagram.com/entoama/?hl=en

Βρείτε το αίτημα εδώ

https://www.change.org/TaxFreePeriods_Greece

Leave a Reply