Καταγγελία του ΙΝΚΑ Κορινθίας για τα αγριόχορτα στις γραμμές του ΟΣΕ (φωτο)

0

Μετά από πολλές καταγγελίες δημοτών και άλλων φορέων, διενεργήθηκε αυτοψία, όπου διαπιστώθηκε ότι το τμήμα της μετρικής γραμμής μεταξύ ΣΣ Κορίνθου-Βρυσούλα-ΣΣ «Προαστιακού» Κορίνθου είναι εγκαταλειμμένο και βρίθει από αγριόχορτα, έχουν αφαιρεθεί η ηλεκτρική του σηματοδότηση, ενώ στον παράλληλο αύλακα ομβρίων έχουν σωρευτεί σκουπίδια από τους κάδους του Δήμου Κορινθίων και άλλες βρωμιές (σαπισμένα αγριόχορτα κλπ).

image

Η ιστορική βρύση «Βρυσούλα» είναι σε άθλια κατάσταση.

Στην διάβαση της οδού Δαμασκηνού έχει κατασκευαστεί προέκταση του πεζοδρομίου επί της Λ. Αθηνών , με αποτέλεσμα να μην γίνεται όδευση των ομβρίων στον οχετό αποχέτευσης, παρά να πλημμυρίζει η διάβαση.

image

Όλα τα παραπάνω εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία, ενώ η αποξήλωση της σηματοδότησης, έγινε χωρίς την έγκριση της ΥΝΕΜΤΕΔΕ Πατρών (πληροφορηθήκαμε ότι ο χώρος είναι διατηρητέος), ενώ επιπλέον το άνω τμήμα των γραμμών είναι ενεργό.

image

Οι καταναλωτές ταλαιπωρούνται αφάνταστα από την έλλειψη σύνδεσης μεταξύ Προαστιακού-κέντρου πόλεως Κορίνθου, ενώ επιπλέον ζημιώνεται η οικονομία και η πρόσβαση της Κορίνθου από την κατάσταση αυτή.

image

Ειδοποιήσαμε εγγράφως τον Δήμο Κορινθίων, τον ΟΣΕ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ ότι οφείλουν ΑΜΕΣΑ να προβούν σε πλήρη, προσεκτικό, χειρονακτικό καθαρισμό του άνω χώρου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΥΝΕΜΤΕΔΕ Πατρών.

Επιπλέον, η Τραινοσέ και ο ΟΣΕ οφείλουν να δρομολογήσουν ΑΜΕΣΑ τοπικό τραίνο μεταξύ των δύο Σταθμών σε πλήρη ανταπόκριση με τα δρομολόγια του προαστιακού, ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των επιβατών, κατά το πλήρως τεκμηριωμένο αίτημα 1000 και πλέον καταναλωτών.

Το ΙΝΚΑ απέστειλε την επιστολή του από τις 20 Ιανουαρίου.

Έως σήμερα 26-2-2016 δεν έχει γίνει το παραμικρό για να γίνουν όσα ζητούνται, γεγονός που προσβάλει το δικαίωμα των περιοίκων της περιοχής να ζουν σε ένα ευπρεπές περιβάλλον με καθαριότητα.

1 COMMENT

  1. ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΡΑΙΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΩΣ ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΗ

Leave a Reply