Καραβας: Ένας χρόνος με τον εφιάλτη του Κορονοϊού

0

Συνδημότισσες και συνδημότες

Πέρασε ήδη ένας χρόνος με τον εφιάλτη του κορονοϊού να μονοπωλεί τα όνειρά μας για ένα καλύτερο μέλλον μετά από δέκα χρόνια οικονομικής ύφεσης. Πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλους μας που έχουν αλλάξει πλέον την καθημερινότητά μας και απειλούν το πιο πολύτιμο αγαθό, της ελευθερίας.
Αγαθό που τιμούμε ως χώρα διακόσια ακριβώς χρόνια τώρα με εκδηλώσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν πλέον όπως όλοι θα θέλαμε.
Η υγεία καθενός ξεχωριστά παραμένει πρωταρχικό ζητούμενο, με την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές της να δίνουν μεγάλο αγώνα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης σε αχαρτογράφητα νερά.
Ως δήμος πράγματι δεν έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, όμως γύρω μας η κατάσταση είναι εκρηκτική. Ως δημοτικό συμβούλιο δεν συμμετέχουμε στη διαχείριση της κρίσης και την λήψη αποφάσεων, που λαμβάνονται από ειδικούς κάτω από την πίεση ενός συστήματος υγείας με δεδομένες παθογένειες και οφείλουν να γίνουν από όλους μας σεβαστές. Κανείς δεν θέλει την απομόνωση, τα κλειστά πορτοπαράθυρα σπιτιών και καταστημάτων, τη στέρηση της ελεύθερης μετακίνησης, τον φαύλο κύκλο των μέτρων και των περιορισμών, την ψυχολογική και οικονομική εξαθλίωση μιας ήδη ταλαιπωρημένης γενιάς. Όμως αποδεδειγμένα πλέον δεν υπάρχει άλλος δρόμος και η μεγάλη πλειοψηφία το συνειδητοποιεί και επιδεικνύει σοβαρότητα και πειθαρχία αξιομνημόνευτη.
Ας ευχηθούμε ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα, τα οποία μαζί με τους εμβολιασμούς θα γυρίσουν την κλεψύδρα, έτσι ώστε σύντομα να τελειώσει ο υγειονομικός εφιάλτης και να ασχοληθούμε ως πολιτεία με την επούλωση των μεγάλων ψυχικών τραυμάτων και των τεράστιων οικονομικών επιπτώσεων.
Ως τότε υπομονή,ατομική ευθύνη και κοινωνική αλληλεγγύη σε όσους την χρειάζονται περισσότερο.

Leave a Reply