Καναδάς: Η κυβέρνηση απαγορεύει τη χρήση της εφαρμογής TikTok στις υπηρεσιακές της συσκευές

0

H Οττάβα ανακοίνωσε σήμερα ότι αποκλείει την κινεζική εφαρμογή TikTok, που αποτελεί προϊόν της κινεζικής εταιρείας ByteDance, από όλες τις υπηρεσιακές συσκευές της καναδικής κυβέρνησης, με το αιτιολογικό ότι αυτή εγκυμονεί κινδύνους για το απόρρητο των επικοινωνιών και την εθνική ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ανακοινώσει μια παρόμοια απόφαση σε βάρος του TikTok, ενώ ανάλογες απαγορεύσεις ισχύουν πια και στις ΗΠΑ όχι μόνο σε πολιτειακό αλλά και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.  

Με αυτήν την απόφαση, προστίθεται πια άλλο ένα αγκάθι στις σινοκαναδικές σχέσεις που διανύουν περίοδο έντασης και τριγμών.

Το TikTok δηλώνει, από την πλευρά του, «απογοητευμένο» από αυτήν την απόφαση η οποία, όπως καταγγέλλει εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας, ελήφθη «χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένες ανησυχίες σχετικές με το TikTok για την ασφάλεια» και «χωρίς να έχει προηγηθεί επικοινωνία (σ.σ. της καναδικής κυβέρνησης) με την εταιρεία προκειμένου να συζητηθούν οι όποιες τυχόν ανησυχίες».

Με πληροφορίες από Reuters 

Πηγή

Leave a Reply