Κάλεσμα του Π.Τ. Κορινθίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στην απεργιακή διαδήλωση στις 24/9

0

Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η νέα Κυβέρνηση δείχνει και την κατεύθυνση στην οποία στοχεύει να κινηθεί. Ονομάζεται “αναπτυξιακό” αλλά η ουσία του είναι αντεργατική, με την έννοια ότι για να γίνει η ανάπτυξη που επιθυμούν, από την οποία θα βγουν κερδισμένοι ελάχιστοι μονοπωλιακοί όμιλοι, θα πρέπει οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα κατακτημένα να περιοριστούν.
Το κύριο που φέρνει το πολυνομοσχέδιο είναι ότι με ένα σύνολο διατάξεων οδηγούμαστε στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Συγκεκριμένα προβλέπονται εξαιρέσεις από τις εθνικές και τις τοπικές κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές συλλογγικές συμβάσεις, οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν έναντι κλαδικών, για επιχειρήσεις που επικαλούνται «σοβαρά οικονομικά προβλήματα» και ακόμα, η τοπική σύμβαση υπερισχύει και της εθνικής κλαδικής και της ομοιεπαγγελματικής.
Επιπλέον χτυπιεται η συνδικαλιστική δράση, καθώς προωθείται η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και φακέλωμα με τη δημιουργία γενικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων. Δινεται μάλιστα η δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό εργασίας να ξαναγράφει τον συνδικαλιστικό νόμο.
Ο κόσμος να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση της ΓΣΕΕ που δεν επέλεξε να καλέσει στην  απεργία στις 24 Σεπτεμβρη όπως αποφασισαν εκατοντάδες σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα αλλά και η ΑΔΕΔΥ, αλλά διάλεξε άλλη ημερομηνία για να διασπάσει το εννιαίο της απεργίας. Αντίστοιχα και η ηγεσία του ΠΣΦ δεν έχει προκηρύξει ακόμα συμμετοχή στην απεργία. 
Θελουν να επιβάλουν τη σιωπή στους εργασιακούς χώρους και ένα ελεγχόμενο κίνημα που δεν θα τους είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη που επιθυμεί ο ΣΕΒ και τα υπολοιπα επιτελεία να έρθει.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν και να συμμετέχουν στην απεργιακή διαδήλωση την Τρίτη 24/9 στις 10:30 π.μ. στον πεζόδρομο, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα, στην Κόρινθο.

Απάντηση