Κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα

0

imagehandler-11

Προβλήματα σε Μεσολόγγι, Πάτρα και Ναύπακτο, όπου δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν. – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων. – Μία γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην Πάτρα και κατέληξε στο νοσοκομείο

Πολλά προβλήματα παρατηρούνται επίσης σε Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Ναύπακτο και Πάτρα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που χτύπησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Στην πόλη του Μεσολογγίου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.

Το τοπικό σάιτ aixmi-news.gr μεταδίδει ότι εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ υπήρξε και διακοπή ρεύματος, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα αντλιοστάσια όμβριων και το Μεσολόγγι να πλημμυρίσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αν και η μπόρα έχει κοπάσει, το αντλιοστάσιο απορροής όμβριων που βρίσκεται στην περιοχή έχει υποστεί βλάβη εξαιτίας της διακοπής ρεύματος και βρίσκεται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφήσει τον μεγάλο όγκο του νερού.

Βλάβη έχει υποστεί και το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ που είναι κοντά στο ΤΕΙ και έτσι τα νερά κατευθύνονται προς την πόλη του Μεσολογγίου. Ο δήμος έχει στείλει εκσκαφικά μηχανήματα για να δημιουργήσουν ανάχωμα, ώστε να αλλάξει η ροή του νερού προς τη θάλασσα.

Στην Πάτρα η καταιγίδα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Μάλιστα, από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκε και τραυματίστηκε μία γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η γυναίκα επέβαινε σε ταξί και, όταν κατέβηκε από το όχημα στην περιοχή Οβρυά, παρασύρθηκε από τα νερά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε φρεάτιο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της πόλης.

Απάντηση