Και τώρα ποιος πληρώνει τη νύφη για το εργοστάσιο απορριμάτων του Δήμου Κορινθιων

0

Και επίσημα κόκκινο φως άναψε το ΣτΕ στο εργοστάσιο απορριμμάτων του Δήμου Κορινθίων που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται από τον δικηγόρο που πήγε το θέμα στο συμβούλιο της επικρατείας τον κ. Κοσμά η επίσημη καθαρογραμμένη απόφαση του κορυφαίου δικαστηρίου βάζει τέλος στο εργοστάσιο απορριμμάτων που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Αναμφίβολα πρόκειται για μεγάλη δικαίωση των κατοίκων που έβλεπαν να φτιάχνεται ένα εργοστάσιο για απορρίμματα δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο με τον προηγούμενο δήμαρχο να στρέφεται εναντίον τους κάνοντας λόγο για αντιπολιτευτικές τακτικές.

Τώρα μένει να δούμε με δεδομένη την έναρξη εργασιών της ΤΕΡΝΑ αν ο Δήμος Κορινθίων με τη νέα δημοτική αρχή θα αποφασίσει να πάει σε κομποστοποίηση σε κάποιο άλλο σημείο ενώ θεωρούμε αυτονόητο το να εγκαταλειφθούν οι ιδέες για ιδιόκτητο εργοστάσιο απορριμμάτων.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι η νέα δημοτική αρχή του Βασίλη Νανόπουλου προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχε η χωροθέτηση του συγκεκριμένου εργοστασίου καθώς και το γεγονός ότι είχε εκπέσει το σχέδιο πόλης.

Ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ που θύμιζε παλάτι χτισμένο στην άμμο…

Leave a Reply