Και τα GPS στη μάχη της φοροδιαφυγής

0

antliaΠυρετώδεις είναι, πλέον, οι συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου με αντικείμενο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς είναι κοινή η διαπίστωση ότι αν δεν πέσουν στο τραπέζι αξιόπιστα και άμεσης εφαρμογής μέτρα για τη «γκρίζα» οικονομία, τότε οι πιέσεις των δανειστών για φορολογικά μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα θα γίνουν ασφυκτικές.

Μετά από τα σχέδια για την «ηλεκτρονικοποίηση» συναλλαγών και φορολογικών ελέγχων, τα οποία αναμένεται να λάβουν σάρκα και οστά μέσα στον επόμενο μήνα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επισπεύδονται οι προετοιμασίες για τις διατάξεις που στοχεύουν στο λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και ποτών, απ’ όπου προσδοκώνται τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ ως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, είναι ήδη έτοιμη η τροπολογία, με την οποία θα καταστεί υποχρεωτική η εγκατάσταση συστημάτων εισροών- εκροών σε όλη την αλυσίδα διακίνησης των καυσίμων, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι εκτός από τα πρατήρια, θα εγκατασταθούν τέτοια συστήματα στις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών και στα διυλιστήρια. Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι το σύστημα αυτό θα πρέπει να λειτουργεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας έτοιμος να καλύψει- πιθανώς με κοινοτικά κονδύλια- το κόστος εγκατάστασης, που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό.

Το σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης καυσίμων θα συμπληρωθεί από την υποχρεωτική δήλωση όλων των αποθηκευτικών χώρων, ακόμα και των πλωτών μέσων (σλέπια), ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει και την παρακολούθηση μέσω GPS όλων των οχημάτων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: Ετοιμάζονται για ντου στο λαθρεμπόριο καυσίμων -Και τα GPS στη μάχη της φοροδιαφυγής | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/206674/etoimazontai-gia-ntoy-sto-lathremporio-kaysimon-kai-ta-gps-sti-mahi-tis-forodiafygis#ixzz3aBG3LqXi

Leave a Reply