Καφές και συζήτηση με την Ελένη Αναστασοπούλου

0

Η Ελένη Αναστασόπουλου είναι υποψήφια στην Κορινθία με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Θ.Τ Είσαι υποψήφια βουλευτής με την Ελληνική Λύση του Κυριακου Βελοπουλου. Είναι η πρώτη φορά που ασχολείσαι με τα κοινά;

Ε.Α Ναι πρώτη φορά μπαίνω σε διαδικασία υποψηφιότητας.

Θ.Τ Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς σε αυτές τις εκλογές, που έχουν ακραία πόλωση;

Ε.Α Εχω ένα παιδάκι δυόμιση χρονών και αυτός είναι ο κύριος λόγος. Ηθελα το παιδί μου να ζήσει όπως εγώ τα παιδικά μου χρόνια. Βλέποντας λοιπόν ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει με τον καιρό ήταν το πρώτο μου κίνητρο.

Το δεύτερο ήταν ότι ο πατέρας μου που είναι συντονιστής του κόμματος, με παρότρυνε να τον γνωρίσω και εκεί κατάλαβα ότι έχουμε πολλές κοινές απόψεις και όταν μου έγινε πρόταση να μπω υποψήφια το δέχτηκα με χαρά.

Ήθελα να προσφέρω με τις σπουδές που έχω κάνει στη διοίκηση επιχειρήσεων αλλά και στους υπολογιστές αρχικά σαν εθελοντής και πλέον σαν υποψήφιος βουλευτής. Είμαι ένας άνθρωπος που ότι κάνω θέλω να το κάνω σωστά για αυτό και σας ευχαριστώ που μου δίνετε αυτό το βήμα για να αναφερθούμε στις θέσεις της Ελληνικής Λύσης.

Θ.Τ Τι ήταν αυτό που βρήκες στον Κυριάκο Βελόπουλο και σε επεισε;

Ε.Α Οτι είναι ανεξάρτητος οικονομικά και δεν κηνυγάει την εκλογή για να γίνει πλούσιος. Έχει τη δική του επιχείρηση που είναι πολύ πετυχημένη. Εχουμε τα ίδια θρησκευτικά πιστεύω, είμαστε και οι δύο χριστιανοί ορθόδοξοι, και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο μέχρι σήμερα από τη δική του περιουσία και την επιχείρηση του.

Θ.Τ Το γεγονος οτι τις τελευταίες μέρες ο Κυριάκος Βελόπουλος και το κόμμα του παίρνει μία αρνητική έκθεση σε έχει προβληματίσει;

Ε.Α Οχι τον έχω γνωρίσει προσωπικά και ξέρω ποιος είναι.

Ξερω ότι όπως όλοι οι άνθρωποι έχει και αυτός τις ατέλειες του. Είναι λίγο οξυθυμος και αυτό μερικές φορές τον φτάνει στα άκρα αλλά αυτό μου δίνει και ένα κίνητρο γιατί δεν βλέπω έναν άνθρωπο να χαϊδεύει αυτιά και να καλοπιάνει κόσμο.

Βλέπω έναν άνθρωπο αυθεντικό που δεν αλλάζει για να γίνει αρεστός. Αυτός είναι και στην πραγματικότητα. Είναι εύκολος στόχος για τους έμπειρους δημοσιογράφους γιατί δεν έχει μάθει να λέει ψέμματα.

Θ.Τ Το γεγονός όμως ότι στην Κορινθία πολύ δύσκολα θα βγάλει έδρα η Ελληνική λύση μιας και είναι τετραεδρική;

Ε.Α Δεν με αποθάρρυνε αυτό καθόλου. Ισα-ίσα ο κόσμος που εχω γνωρίσει μου δειχνει οτι πιστεύει ότι θα πάρουμε έδρα στο νομό Κορινθίας και με παροτρύνουν να το κυνηγήσω περισσότερο.

Θ.Τ Σε αυτές οι εκλογές κρίνονται πολλά, όσον αφορά τη λογική που θα πάμε από δω και πέρα. Το κλίμα δειχνει Νέα Δημοκρατία ενώ η πόλωση στις ευρωεκλογές έδειξε να συνθλιβεί τα μικρότερα κόμματα.

Ε.Α Ειναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη πόλωση και είναι δύσκολο αλλά ειμαι σίγουρη για την Ελληνική Λύση.

Τα μεγάλα κόμματα τα έχουμε ηδη δοκιμάσει όλα αυτά τα χρόνια και έχουνε πράξει ότι μπορούσαν ή ότι ηθελαν. Ο ψηφοφόρος ξέρει τι θα πάρει ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Θ.Τ Η ρητορική του Κυριάκου Βελόπουλου κατά καιρους είναι ακραία. Κάποιοι μιλούν για μία εξευγενισμένη Χρυσή Αυγή ή εξευγενισμένη ακροδεξιά. Ταυτόχρονα σας χαρακτηριζουν Ρώσοφίλο κόμμα.

Ε.Α Αυτά τα λένε αυτοί που θέλουν να σταματήσουν την είσοδο μας στη Βουλή. Εμεις δε λέμε όπως η Χρυσή Αυγή ότι το βράδυ λύνονται περισσότερες υποθέσεις, και δεν έχουμε σε ακραίες θέσεις. Είμαστε Έλληνες, Χριστιανοί και Πατριώτες. Ούτε τραμπουκοι, ούτε ναζιστές.

Θ.Τ Ποιες είναι οι βασικές αρχές του κόμματός του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ε.Α Ολα αυτά που χρειάζεται ο κόσμος για να επιβιώσει.
Να μειωθούν οι φόροι, να δώσουμε προτεραιότητα στην Ελληνικη οικογένεια, να μπορούμε να έχουμε ένα σπίτι χωρίς να φοβόμαστε ότι θα το χάσουμε. Οι ηλικιωμένοι να μπορούν να έχουν μία σύνταξη ώστε να μπορούν να ζήσουν και αυτοι με αξιοπρέπεια.

Θ.Τ Ο Κυριάκος Βελόπουλος ομως και η Ελληνική λύση έχει στρέψει το βλέμμα της προς τις μεγαλύτερες ηλικίες. Για τους νέους;

Ε.Α Ο Κυριάκος Βελόπουλος θέλει τους νέους ανθρώπους να μην αναγκαζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Θέλουμε να μπορούν να κάνουν οικογένεια και για αυτό θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε για μέτρα για τους νέους.

Θ.Τ Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχει οικονομική άνεση, να υπάρχει οικονομική ευρωστία στο κράτος μας και αυτό δεν φαίνεται να έρχεται σύντομα.

Ε.Τ Ο σύζυγός μου είναι αγρότης. Φυτεύει οργωνει και πουλα στη λαϊκή τα προϊόντα μας. Με το εισόδημα που βγάζει οριακά φτάνουν για να αγοράζει τα ίδια πράγματα και να τα ξαναφύτευσει και να τα ξαναπουλήσει.

Αντίστοιχα στη δική μου επιχειρηση βλέπω ότι ο σημερινός επιχειρηματίας με τα χρήματα τα οποία βγάζει πληρώνει απλά τους φόρους του και θα πρέπει να έχει ένα άλλο εισόδημα στην άκρη για να επιβιώνει. Για αυτό ευθύνεται η υψηλή φορολογία. Αν μειωθούν οι φόροι θα μπορέσουμε να πάρουμε μία ανάσα και να καταφέρουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Θ.Τ Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι υπέρ των συμμαχιών; Θα συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία ή θα συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος θα είναι ο ρόλος σας στη νεα Βουλή;

Ε.Α Ελπίζω να μη συνεργαστεί με κανέναν από αυτούς. Ελπίζω να τα καταφέρει μόνος του. Ο ρόλος μας από και πέρα… Θα πρέπει να πολεμήσουμε για να υπερασπιστουμε την Ελλάδα. Είναι σημαντικός ο ρόλος που θα παίξει η Ελληνικη Λύση σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γιατί κάποιος θα πρέπει να σταματήσει αυτά που θα φέρουν.

Θ.Τ Γιατί από τους συνυποψηφίους σου να επιλέξουν εσένα;

Ε.Α Γιατί είμαι γέννημα θρέμμα Κορινθια, γιατί αγαπώ την περιοχή μας. Γιατί ξέρω ότι η Κορινθία έχει τα δικά της σημαντικά προβλήματα και οι αγρότες της και οι μικροεπιχειρηματίες.

Η Κορινθια είναι μία μικρογραφία του τι γίνεται στην Ελλάδα. Για να πάμε μπρος πρέπει να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Να βοηθήσουμε τα προϊόντα μας να μην τα πουλαμε χύμα στο εξωτερικό αλλά να τους δίνουμε υπεραξια.

Π.χ. το ελαιόλαδο θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ξανά τις επιχειρήσεις μας για να το πουλάμε σαν ένα προϊόν με το αντίστοιχο brand name στο εξωτερικό ώστε να έχουμε μεγαλύτερο εισόδημα στον αγροτικό τομέα.

Θ.Τ Για τη φορολογία, γιατί να ακούσουμε τον Κυριάκο Βελόπουλο και να μην πάμε είτε σε Νέα Δημοκρατία είτε στο ΣΥΡΙΖΑ που και οι δύο εξαγγέλλουν θα υπάρχουν μειώσεις φόρων;

Ε.Α Γιατί μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει ακόμα κανένας. Πιστεύω ότι κ. Βελόπουλος θα τα καταφέρει να το κάνει και θα το δούμε και στην πράξη.

Θ.Τ Αυτό που παίζει πολύ αυτές τις μέρες είναι η λογική της χαμένης ψήφου ότι πχ ενα μικρό κόμμα δε θα καταφέρει να μπει στη Βουλή,παράλληλα είδαμε ότι τα μικρά κόμματα στην προηγούμενη Βουλή έχουν συνθλιβεί και οι βουλευτές τους έχουνε γίνει μέλη της κοινοβουλευτικής ομαδας της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ε.Α Δεν πιστεύω στη λογική της χαμένης ψήφου. Θεωρώ ότι πρέπει να ψηφίζουμε το κόμμα με το οποίο συμφωνούμε με τις θέσεις του. Ο κόσμος λόγω του ότι έχει πλέον κουραστεί να δίνει ευκαιρίες στα λεγόμενα μεγάλα κόμματα, πιστεύω ότι θα πάει να ακουμπήσει σε κάποιο κόμμα διαφορετικό από αυτά που ήδη μας έχουν κυβερνήσει. Και η Ελληνική λύση θα προσφέρει στην επόμενη Βουλή με τις δικές της πολιτικές στον Έλληνα που όλα αυτά τα χρόνια σήκωσε το φορτίο της κρίσης.

Leave a Reply