διακοπες τσιπρας

Σοσιαλιστή του ελικοπτέρου, χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Hugo Dixon – Διαβάστε τι γράφουν οι δημοσιογράφοι των FT Kerin Hope και Henry Foy – Ο εφοπλιστής που φιλοξενούσε τον Αλέξη Τσίπρα ήταν στη λίστα Λαγκάρντ

Διεθνή αντίκτυπο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις  για τον Αλέξη Τσίπρα και τις διακοπές του σε βίλα εφοπλιστή στο Σούνιο, τις βόλτες του με σκάφη επιχειρηματιών ενώ η χώρα υπέγραφε το τρίτο μνημόνιο, την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να στείλει τα παιδιά του σε πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία και την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη, η εταιρεία του οποίου έπαιρνε δουλειές από το Δημόσιο.

Επικριτικά δημοσιεύματα και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ στα οποία αναπαράγονται οι αποκαλύψεις  φιλοξενούνται στους Financial Times και το CNBC και αναπαράγονται από Μέσα Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο οι FT προχώρησαν με τη σειρά τους σε μια άλλη σημαντική αποκάλυψη αναφορικά με τις διακοπές του κ. Τσίπρα. Κι όμως, «κρυμμένη» μέσα στο δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδα ήταν η αναφορά ότι ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας πηγαινοερχόταν στο Σούνιο από το Μαξίμου με ελικόπτερο!

«Τον περασμένο μήνα ο κ. Τσίπρας προκάλεσε «καταιγίδα» στα ΜΜΕ όταν ο μεγαλύτερος γιος του εγγράφηκε σε ένα από τα πιο ακριβά ιδιωτικά σχολεία την ώρα που ο ίδιος πέρασε το καλοκαίρι του σε μια βίλα ιδιοκτησίας ενός πλούσιο εφοπλιστή πηγαίνοντας στο γραφείο του με ελικόπτερο», γράφουν χαρακτηριστικά οι FT.

Το σημείο αυτό του άρθρου θέλησε να αναδείξει το απόγευμα του Σαββάτου, μέσω Twitter, ο δημοσιογράφος Χιούγκο Ντίξον o οποίος σε ανάρτησή του στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα, «σοσιαλιστή του ελικοπτέρου».

«Ο σοσιαλιστής του ελικοπτέρου. Ο Τσίπρας πηγαινοερχόταν στη δουλειά με ελικόπτερο από τη βίλα ιδιοκτησίας ενός εφοπλιστή», ήταν το σχόλιο που «ανέβασε» στο Twitter ο Ντίξον.

To «τιτίβισμα» του Χιούγκο Ντίξον

Πάντως, όπως δήλωσε στους FT πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η άνοδος του κ. Τσίπρα στην εξουσία «άλλαξε τα πάντα».

«Ο πρωθυπουργός και η ομάδα του αποστασιοποιήθηκαν από το κόμμα και σταμάτησαν τις συλλογικές διαδικασίες», αποκάλυψε.

Σύμφωνα με συνεργάτη του, που επικαλείται η οικονομική εφημερίδα, αυτό που απασχολεί περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα είναι η φήμη του και η υστεροφημία του. Η πτώση του ΠΑΣΟΚ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τον τρομάζει προσθέτει η ίδια πηγή.

Ακόμα και οι υποστηρικτές του τώρα τον αντιμετωπίζουν πρώτα ως εγωιστή και πολιτικό και δευτερευόντως ως έναν ριζοσπάστη επαναστάτη, προστίθεται στο άρθρο.

Η πιο ασυγχώρητη αμαρτία που τελικά μπορεί «να καταδικάσει» τον Τσίπρα είναι η απόφασή του να συμφωνήσει σε ένα Μνημόνιο ύψους 86 δισ. ευρώ, το οποίο σχεδόν τα 2/3 των Ελλήνων απέρριψαν στο δημοψήφισμα παρατηρεί η οικονομική εφημερίδα.

πρωτο θεμα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here