Ιταλία: Αποσύρθηκε διαφήμιση εσωρούχων γιατί αποσπούσε τους οδηγούς

0

Ιταλία: Αποσύρθηκε διαφήμιση εσωρούχων γιατί αποσπούσε τους οδηγούς

Στην γιγαντοαφίσα πρωταγωνιστούσε το γνωστό μοντέλο Μπελέν Ροντρίγκεζ – Η πληθωρική φιγούρα της αναστάτωνε τους Ιταλούς

Επικίνδυνη για τους οδηγούς αποδείχθηκε μία γιγαντοαφίσα που είχε αναρτηθεί σε κεντρικό δρόμο του Μιλάνου…

Σε αυτή πρωταγωνιστούσε το δημοφιλές μοντέλο από την Αργεντινή, Μπελέν Ροντρίγκεζ, που διαφήμιζε εσώρουχα γνωστής εταιρίας.

Ωστόσο, η πληθωρική φιγούρα της, η σέξι πόζα της και τα καυτά εσώρουχα που φορούσε αποσπούσαν την προσοχή των οδηγών, με αποτέλεσμα η τοπική αστυνομία να αποφασίσει την απόσυρση της διαφήμισης.

«Διαπιστώσαμε πως πολλοί οδηγοί φτάνοντας στη διασταύρωση του κόρσο Μπουένος Άιρες και της οδού Παλάτζι, στο Μιλάνο, αντί να συγκεντρώνονται στην οδήγηση, ύψωναν το βλέμμα τους στη διπλή αφίσα. Ζητήσαμε από την εταιρία που τοποθέτησε τη διαφήμιση να την αλλάξει με άλλη, λιγότερο ελκυστική στους οδηγούς», δήλωσε ο επικεφαλής της τροχαίας, Νταμιάνο Τζαμπινέτι.

Στη θέση της Μπελέν, λοιπόν, θα τοποθετηθεί μία πιο… σεμνή διαφήμιση που προωθεί γνωστό άρωμα.

Τα προβλήματα… συγκέντρωσης γνωστοποίησαν στην αστυνομία με επιστολή τους οι πολίτες της περιοχής, στην οποία ανέφεραν ότι η αφίσα αποτελεί «κίνδυνο για την κυκλοφορία, καθώς «η εικόνα της νεαρής είναι πολύ προκλητική και δείχνει σαν να θέλει να βγάλει το εσώρουχό της, αποσπώντας την προσοχή των οδηγών, γεγονός που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο ατυχημάτων».

Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, που ανάλογες αφίσες προκαλούν εντάσεις καθώς το 2007 είχε αναστατώσει τους πολίτες η αφίσα του Ολιβιέρο Τοσκάνι που απεικόνιζε μία ανορεξική γυναίκα, αλλά και το 2008 είχε συγκλονίσει μία καμπάνια για την κακοποίηση των γυναικών με μία γυμνόστηθη νεαρή που είχε φωτογραφηθεί σαν τον εσταυρωμένο.

Παρ’όλα αυτά, αυτή είναι η πρώτη φορά, όπως επισημαίνουν ιταλικά δημοσιεύματα, που μία γιγαντοαφίσα αποσύρεται από τους δρόμους του Μιλάνου.

Leave a Reply