Ισθμός Κορίνθου: Ψάχνουν λύση με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο μετά τις νέες καταπτώσεις

0

Τι λέει στο My Radio 89,6 ο Αντί περιφερειάρχης Τάσος Γκιολής στην εκπομπή του Θύμιου Τσαρμπού – Ποια είδηση ανακοινώνει για το κανάλι.

Την λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναμένουν Περιφέρεια, Δήμος και Πολιτεία για τις καταπτώσεις των πρανών της Διώρυγας, καταπτώσεις που οδήγησαν σε κλείσιμο του καναλιού και σε εικόνες που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο διαφημίζοντας την χρόνια αδιαφορία εκείνων που έχουν την ευθύνη του επιτεύγματος που προσελκύει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο κυρίως όμως αποτελεί έναν θαλάσσιο δρόμο «χρυσάφι» για το εμπόριο.

«Υπάρχει συνάντηση στα τέλη του μήνα με τους επιστήμονες του Γεωδυναμικού, τον καθηγητή τον κ.Λέκκα με τον οποίον έχει ήδη επαφές ο υφυπουργός μας ο κ.Ταγαράς. Έχουν αναλάβει οι επιστήμονες, εμείς αναμένουμε τα πορίσματα τους» είπε το μεσημέρι ο Αντί περιφερειάρχης Τάσος Γκιολής μιλώντας στο My Radio 89,6 και τον Θύμιο Τσαρμπό ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα είναι προτεραιότητας για την Περιφέρεια παρ’ ότι εκείνη δεν έχει την αρμοδιότητα.

Ο κ.Γκιολής ανέφερε πως η ηγεσία της Διώρυγας άλλαξε και πως πλέον έχει γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα των ζητημάτων που ταλανίζουν το κανάλι. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα του πως εάν τα σοβαρά γραφειοκρατική ζητήματα επιλυθούν τα χρήματα που είναι αναγκαία θα βρεθούν. « Έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στον Περιφερειάρχη πως θα βρεθούν τα χρήματα. Είναι και για εκείνον προτεραιότητα όπως και για εμάς».

Ακούστε τι είπε ο κος Γκιολής:

«Στοίχημα για μας η Πύλη της Πελοποννήσου»

Η είδηση ωστόσο που έδωσε στον «αέρα» του My Radio 89,6 σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης και έκανε αίσθηση ήταν πως εντός του Φεβρουαρίου τοποθετείται περίφραξη εκατέρωθεν του καναλιού σε μήκος 12 χιλιομέτρων (6+6) μια είδηση που πολλοί περίμεναν για πολύ καιρό!

Το αυτονόητο μέτρο θα υλοποιηθεί αφού περάσει η σύμβαση από την οικονομική επιτροπή, στην επόμενη συνεδρίαση. «Είναι στοίχημα για εμάς ο Ισθμός» ανέφερε ο Αντί περιφερειάρχης ξεδιπλώνοντας ένα συνολικό σχέδιο. Όχι μόνο εξωραϊσμού με δενδροφυτεύσεις , βαψίματα και κλαδοκοπές αλλά και ανάπτυξης με την δημιουργία ποδηλατοδρόμων, μονοπατιών, δικτύου φωταγώγησης τα οποία θα καταστήσουν και πάλι τον Ισθμό «σημείο αναφοράς».

Το κανάλι, αποτελεί δυστυχώς επιλογή πολλών συνανθρώπων μας σε απόγνωση ώστε να βάλουν τέλος στη ζωή τους τις τελευταίες δεκαετίες και γι’ αυτό τα μέτρα είναι καθ’ όλα αναγκαία. Απομένει να δούμε εντός του Φεβρουαρίου να τοποθετείται η περίφραξη των 12 χιλιομέτρων και βεβαίως να δούμε στα τέλη του μήνα τα όσα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αποφανθεί για τις καταπτώσεις.

Leave a Reply