Ηράκλειο: Ο… ανάπηρος σηκώθηκε και περπάτησε κανονικά

0

01_396_355

Έφτασε στο αεροδρόμιο με αναπηρικό καροτσάκι και όλοι του έδωσαν τη σειρά τους – Λίγο αργότερα έβλεπαν εικόνες που πολύ δύσκολα θα ξεχάσουν…

Ακόμα και… θαύματα κάνουν οι αστυνομικοί του Αεροδρομίου Ηρακλείου, οι οποίοι μέχρι και «ανάπηρο» έκαναν να περπατήσει! Η υπόθεση αφορά σε μία ακόμα απόπειρα διακίνησης παράνομου μετανάστη στο εξωτερικό, ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση ο διακινητής είχε στήσει ολόκληρο σκηνικό προκειμένου να παραπλανήσει τις Αστυνομικές Αρχές.

Ο λόγος για έναν 45χρονο Γερμανό, ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα να παραστήσει τον νοσοκόμο συνοδό ατόμου με κινητικά προβλήματα. Με αυτόν τον τρόπο πίστευε ότι θα μπορούσε να περάσει από τον αστυνομικό έλεγχο 35χρονο μετανάστη από την Συρία, τον οποίο οδήγησε στο αεροδρόμιο με αναπηρικό καρότσι.

Το «κόλπο» όμως δεν έπιασε με τους αστυνομικούς να μπλοκάρουν το «δίδυμο». Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο Γερμανός είχε κλείσει εισιτήρια από Ηράκλειο για Βερολίνο και για τους δύο. Διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου και λίγο πριν την αναχώρηση της πτήσης, έκαναν την εμφάνιση τους στο αεροδρόμιο με το αναπηρικό αμαξίδιο.

Στον 35χρονο είχε δοθεί γνήσια γερμανική ταυτότητα, η οποία ωστόσο ανήκει σε άλλο άτομο και μία αναπηρική κάρτα. Ο 45χρονος είχε πάρει προκαταβολή και με την άφιξη τους στο Βερολίνο, θα εισέπραττε ακόμα 3.000 ευρώ. Όταν πλέον αποκαλύφθηκε η ιστορία, ο 35χρονος συνειδητοποίησε ότι δεν είχε πλέον νόημα να παραμένει καθηλωμένος στο καρότσι και άρχισε να περπατάει κανονικά…

Πηγή: cretalive.gr

Leave a Reply