Ιράκ: Απειλούν βάση Αμερικανών πεζοναυτών οι τζιχαντιστές

0

Ιράκ: Απειλούν βάση Αμερικανών πεζοναυτών οι τζιχαντιστές

Η πόλη αλ-Μπαγκντάντι, περίπου 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ραμάντι στην επαρχία Ανμπάρ, πολιορκείται εδώ και μήνες από τις ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες των ισλαμιστών που κατέλαβαν τεράστιες εκτάσεις του βόρειου και δυτικού Ιράκ το περασμένο έτος

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πήραν τον έλεγχο, μεγάλων τμημάτων της ιρακινής πόλης αλ-Μπαγκντάντι και απειλούν μια αεροπορική βάση των ΗΠΑ, όπου Αμερικανοί πεζοναύτες εκπαιδεύουν ιρακινούς στρατιώτες δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι ιρακινοί στρατιώτες θα μετάσχουν στις χερσαίες επιχειρήσεις που έχει προαναγγείλει η Βαγδάτη κατά των ισλαμιστών και η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους έγινε για να παρεμποδιστούν οι προσεχείς στρατιωτικές προσπάθειες εναντίον του.

Η πόλη αλ-Μπαγκντάντι, περίπου 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ραμάντι στην επαρχία Ανμπάρ, πολιορκείται εδώ και μήνες από τις ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες των ισλαμιστών που κατέλαβαν τεράστιες εκτάσεις του βόρειου και δυτικού Ιράκ το περασμένο έτος.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στο αλ-Μπαγκντάντι από δύο κατευθύνσεις νωρίτερα μέσα στην ημέρα και στη συνέχεια προχώρησαν στην πόλη, ανέφεραν πηγές πληροφοριών.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι μια άλλη ομάδα ανταρτών επιτέθηκε στην καλά φυλασσόμενη αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης, αλλά δεν ήταν σε θέση να σπάσουν την άμυνα της. Στην Ουάσιγκτον η εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι έγιναν «σφοδρές μάχες» στο Αλ-Μπαγκντάντι. Είπε ότι δεν υπήρχε άμεση επίθεση στην αεροπορική βάση, αλλά πρόσθεσε: «Υπήρξαν αναφορές για έμμεσα πυρά στην περιοχή της βάσης»

Ένας Ιρακινός εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στην επαρχία Ανμπάρ και να επιβεβαιώσει τι κατέχουν οι τζιχαντιστές.

Απάντηση