ΗΠΑ: Η κάνναβη αντικαθιστά τα φάρμακα στο τελευταίο στάδιο του Aλτσχάιμερ

0

30 Αμερικανικές Πολιτείες έχουν ήδη προγράμματα θεραπευτικής κάνναβης και σε κάθε μία από αυτές οι όροι και το πρωτόκολλο χρήσης του φαρμάκου διαφέρει.

Αν και είναι ακόμη λίγες οι ιατρικές έρευνες σχετικά με την επίδραση της κάνναβης στο Αλτζχάιμερ, είναι φανερό στους γιατρούς ότι η κάνναβη μπορεί να θεραπεύσει πολλά από τα συμπτώματα της ασθένειας όπως ο πόνος και η ανησυχία.

Οι γιατροί που βλέπουν ασθενείς να ταλαιπωρούνται, ενώ μάλιστα πολλοί από αυτούς βρίσκονται κοντά στο τέλος της ζωής τους, δύσκολα διστάζουν να τους χορηγήσουν κάνναβη. “Η ποιότητα της ζωής των ασθενών είναι σημαντικότερη από την αναμονή των αποτελεσμάτων των επίσημων ιατρικών ερευνών” λέει ο γηρίατρος  Dr. Clifford Singer.

Ενώ ο Dr. James Van Kirk διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου του Eastern Maine συμπληρώνει ότι η χρήση φαρμάκων κάνναβης διαρκώς αυξάνεται στα νοσοκομεία εκτοπίζοντας σιγά-σιγά τα παλιότερα φάρμακα. «Προσωπικά συνταγογραφώ τα φάρμακα κάνναβης από τη στιγμή που έγιναν νόμιμα, αλλά οι ασθενείς είναι ακόμη διστακτικοί, ιδιαίτερα οι πολύ μεγάλοι σε ηλικία που έχουν ζήσει χρόνια με την προπαγάνδα εναντίον του φυτού», συμπληρώνει.

Απάντηση