Ημερολόγιο ιδιοκτήτη κέντρου ξενων γλωσσών 2020

0

Γράφει η Χριστίνα Μαρκέλλου

Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Κλεινουμε; τι εννοούμε κλείνουμε!; Δύο εβδομάδες είναι, ας είναι, μαζεύονται τα μαθήματα με αναπλήρωση. Κάποια Σάββατα και βγαίνει. Οκ, κλείνουμε λοιπόν. Μην ανησυχείτε γονείς, μην ανησυχείτε παιδιά, σε 2 εβδομάδες πίσω. Μένουμε περισσότερο κλειστα; Κλείνουν ολα;;; Ακυρώνονται ολα;; και οι Ολυμπιακοί!!! Χριστέ μου πάει, θα πεθάνουμε.

Μα τι ζουμε;;; Όλοι μέσα λοιπόν. Και τα μαθηματα; Και τα διδακτρα; και η σχολική χρονιά!!!;;; Να κάνουμε επαναλήψεις μην χάσουν τα παιδιά την επαφη. Να βγάλουμε σε αναστολή τους καθηγητές (συγγνώμη, τι ακριβώς είναι αυτο;)

Πώς να το κανουμε; Viber? Messenger? Και τι ύλη να κανουμε; Και πως να διορθωσουμε; Δεν έχεις internet Ελενίτσα;;; Λίγο στη γειτόνισσα μήπως να παίρνεις τις ασκήσεις; Δεν έχεις tablet ή κινητό Γιωργακη; Τίποτα δεν εχεις;;; Δεν ξέρετε τι είναι το viber;;; Βρες λύσεις, εξήγησε, βοήθησε. Να μην αποκλειστεί κάνεις.

Ντιν, Ντιν, Ντιν, Ντιν, Ντιν. Χριστέ μου αν ξανά χτυπήσει το viber ή το messenger θα αρχίσω να χοροπηδαω πάνω στο τηλέφωνο.

Μην στέλνεις τις ασκήσεις Μαρία μου στις 1 το πρωί δεν ειμαι φροντιστήριο. Αννούλα μου είναι 7 το πρωί, στον ύπνο σου παιδί μου τις εβλεπες; Τι εννοείς τώρα το θυμήθηκες;;;

Πλήρωσε το ενοίκιο, πλήρωσε τη ΔΕΗ, πλήρωσε γενικά. Κι αν δεν έχεις δεν πειράζει, θα πάρεις 800 από το κράτος. Κι αν δεν φτάνουν, είναι κάτι. Κάνε χαρτιά. Ξανά κάνε χαρτιά γιατί δεν ήταν σωστή η πλατφόρμα. Α, θα πάρεις 600 τελικά. Όχι 800 θα πάρεις. 800, 600, 800, 600… καταλήξαμε 600. Ναι αλλά κάνε ξανά χαρτιά και παρακολούθησε και σεμινάρια.

Τι εννοεις δεν έχεις χρόνο γιατί δουλεύεις ήδη 12 ώρα μπροστά σε μια οθονη; Δοκίμασε το να μην κοιμάσαι. Τι εννοείς τρέχουν τα έξοδα και δεν έχεις εισπράξεις; Βρες λύσεις.

Μάιος. 2 μέτρα απόσταση, ή 1,5. Πόσο θα ορίσουν. Στα ποσα σπάνε οι τάξεις; στα 2, στα 3 ή στα 4. Χριστέ μου δεν έχω 4 αίθουσες!!! Ούτε 4 φορές περισσότερες ώρες. Ούτε μπορώ να αυξήσω 4 φορές το μισθολογικό κόστος. Πού θα βάλω τόσες ώρες και πως θα πληρώσω;;; Στην αυλή, ναι στην αυλή. Πόσα θρανία χωράνε; Χάλια είναι δεν γίνεται θέλει φτιάξιμο και χρήματα. Παραλογιζομαι μάλλον. ΕΞΩ, ΟΛΑ ΕΞΩ. Όλα τα πράγματα έξω από τις αίθουσες. Πού θα τα βάλω όλα αυτα;;;

Βρες άτομα, πλήρωσε να βγουν όλα έξω. Ποιος θα τα σκεπάσει τώρα μη χαλασουν; Άστα και κάνε το σταυρό σου να αντέξουν. Και που θα κάτσουν τα παιδιά; Σκαμπο; Ποσα χωράνε με σκαμπό; Μπαρακι θα ανοιξω; Πόσα με καρέκλες; Πόσα με Καρεκλοθρανια; Τι διαστάσεις έχουν, πώς κερδίζω 2 εκατοστά για να καλύψω το 1,5 μετρο; Βρες χρήματα πάρε ότι χρειάζεται.

Αρκεί να ανοίξω. Φέρε τον τεχνικό, αναβάθμισε το ίντερνετ, βεβαιώσου πως σηκώνει 3 αίθουσες ταυτόχρονα, καλωδίωσε τα πάντα καλέ μου Νίκο κι εμένα ακόμη αρκεί να μπορώ να κάνω μάθημα. Πάρε κάμερες (τι εννοείς πως δεν υπάρχουν ετοιμοπαραδοτες αύριο έχω μάθημα!!!)

Βρες, δες πως δουλεύουν όλα. ΕΛΑ ΑΚΟΥΕΙ,;;; Ουφ. Τι είναι αυτο το ζουμ; Κύριε, θα ανατιναχτει αν πατήσω αυτό το κουμπί; Πώς δουλεύει καλε;;; Διάβασε, μάθε, επιστράτευσε φίλους με σχετικές γνώσεις να σου δείξουν. Και φυσικά, πλήρωσε όσα τρέχουν κι όσα χρειάζεται. Πρόγραμμα; Τελικά σπάμε στα 3.

Τρεις φορές περισσότερες ώρες, 3 φορές μεγαλύτερο μισθολογικό κόστος. Βγάλε πρόγραμμα που να βολεύει τους πάντες. Και μόλις το βγάλεις κάντο ξανά γιατί δεν βόλεψε τους πάντες. Και μετά αφού πάλι δεν βόλεψε τους πάντες κάντο ξανά καλύτερα. Διάβασε τις οδηγίες και ακολούθησε κατά γράμμα (Λες να κολλησουμε;)

18 Μαΐου με λήξη σχολικής χρονιας. ΑΝΟΙΞΑΜΕ!!! ΟΚ.Τα καταφέραμε. Με τις αποστάσεις, με όλα!!! Φουλ ώρες να καλύψουμε την ύλη. Όλοι εδώ από το πρωί μέχρι το βράδυ, αρκεί να βγει σωστά, να κανουμε όσα πρέπει. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Το 100% στο φροντιστήριο. Να κάνεις αυτο που ξέρεις, αυτό που χρειάζεται. Όλοι εδω, ομάδα (πόσο όμορφο να έχεις τόσο δεμενη ομάδα, τόσο καλούς συνεργάτες). Δουλειά, μόνο δουλειά, τα πάντα δουλειά.

Καλοκαίρι. Κλεινουμε;;; Ναι, τα βγάλαμε πέρα, βγάλαμε την ύλη. Κι όμως τα καταφέραμε. Παιδιά, λήξη σχολικής χρονιάς. We are still alive. Οριακα ζωντανοι αλλά το βγάλαμε. Ωραία, τώρα ξυπνηστε μας σε μια εβδομάδα. Καλέ, ήρθε το καλοκαίρι, δεν το είχα καταλάβει, δεν πρόλαβα. Ας ξεκουραστούμε. Απλά αυτό.

Αύγουστος. Βάψε, ετοίμασε κάνε όσα πρέπει. Φυσικά πλήρωσε. ΜΕΣΑ!!! Όλα τα πράγματα πίσω στις αίθουσες. Βρες άτομα να κουβαλησουν. Αλήθεια ζήσανε τα πράγματα; Και μετά εσύ και οι αίθουσες. Όχι, φέτος θα σπάσω τα τμήματα μόνη μου, μην την πατήσουμε εκ νέου με σπασίματα.

Από την αρχή χωρισμένοι. Κουβάλησε θρανία εντός κι εκτός, διαμόρφωσε τις αίθουσες. Κουβαλα μόνος σου τώρα γιατί δεν γίνεται, πόσα θα δώσεις σε κουβαλημα;

Όχι, δεν θα του περάσει του θρανιου, θα σε πάω εκεί που θέλω εγώ. Σπρωξε, τραβα αλλά θα φτάσεις στην άλλη αίθουσα (κοίτα δεν μου το ειχα) Μετά την γυμναστική όλα έτοιμα. Χωρισμένες τάξεις, παιδί και θρανίο. Βγάλε ξανά πρόγραμμα.

Ετοίμασε τα πάντα. Και ξεκινά νωρίτερα, δεν ξέρεις τι θα γίνει πιο πέρα. Μόνο που είναι αστάθμητη η νέα χρονιά. Εσύ τα ετοιμάσεις όλα, ο κόσμος πώς θα αντιδράσει σε όλα αυτά; Κάνεις τον σταυρό σου κι ανοίγεις.

Για λίγο όλα καλά. Μαθήματα, διορθώσεις, μια χαρά. Έστω με μάσκα. Απολύμανση σε κάθε διάλειμμα.

Συγγνώμη Άρη και Νεκταρία που ξεβαψε το παντελόνι σας (ουπς, προβλημα). Θερμομετρησε τους πάντες. (Λες να κολλησουμε; Τι θα κάνουμε το χειμώνα με κλειστά παραθυρα;;;) Μετά κλεισε ξανά. Ευτυχώς κράτησα το ζουμ τόσους μήνες. Ναι, αλλά το ζουμ το ξέρω εγώ. Το ξέρουν οι καθηγητές. Οι δυστυχισμένοι οι γονείς!!!;;;

Όλοι φροντιστήριο μαραθώνιος δοκιμών με όλους τους μαθητές. Να μην χαθεί ούτε ώρα.

Ακουει;;; Βλεπει;;; Γιατι δεν ακουει; Γιατι δεν βλεπει; Βρες λύσεις. Γιατί κανεις δεν πρέπει να εξαιρεθεί. Γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να κατέχουν γνώσεις υπολογιστών.

Βασικά ούτε κι εσύ το κατέχεις απόλυτα. Αλλα θες όλοι να είναι στο μάθημα. Και οι διορθώσεις; Στείλε στο viber, Εκτύπωσε, χώρισε ανά τάξη, διόρθωσε. Αν συνεχιστεί αυτό θα πεθάνουμε, δεν βγαίνει.

Θα χρειαστούν όλα τα δέντρα του Αμαζονίου για τόσες εκτυπώσεις και χάνουμε 2, 3 ώρες που δεν έχουμε.

Βρες λύση. Τι λύση; Γραφιδα, tablet, τι να κανω; Διάβασε, ρώτησε, επιστράτευσε ξανά φίλους με γνώσεις.

Να πάρω tablet για ολους, να μην πάρω. Δεν πρέπει, δεν σε παίρνει. Χρειάζεται, πρέπει. Κλείσε τα μάτια σου και κάντο.

Βγαίνει τώρα ή δουλεια; Καλύτερα. Σωστή απόφαση. Τι εννοείτε τα δημοτικά θα κάνουν μαθηματα το μεσημέρι; Το μεσημέρι έχουν με εμάς. Πλάκα κανεις;;;

Όχι δεν κάνεις πλάκα. Βγάλε πρόγραμμα με τάξεις μετά τις 5. Τι εννοείς θα τελειώνουν μετά 5.20;;; Τόσες ώρες τζάμπα φτιάχνω πρόγραμμα!!!;;;

Φτιάξε ξανά, χώρισε πρωί και απόγευμα. Βρες και το χρόνο να διορθώσεις. Βρες το χρόνο να λύσεις και όσα προβλήματα ανακύπτουν σε συνδέσεις μαθητών. Μια διαρκής επίλυση προβλημάτων. Τι εννοείς δεν προλαβαίνεις;;

Ξανά όλα δουλειά, τα πάντα δουλεια, τίποτα άλλο. Αλλά βγαίνει. Βγαίνει σωστά. Σε όλα αυτά υπάρχει και η καθημερινότητα, υποχρεώσεις που τρέχουν και πρέπει να βγουν.

Διαδικαστικα θέματα που προστίθενται στα προηγούμενα. Όμως το κάναμε.
Ήρθαν τα Χριστούγεννα;;; Δεν το κατάλαβα. Ξεκούραση. Απλά αυτό.

Γολγοθας για όλους. Απίθανη χρονιά. Για εμάς, για γονείς, για μαθητές. Όμως συναδελφοι ας πούμε στον εαυτό μας ένα μπράβο που το βγάζουμε 🙂

Νομίζω δεν θα ξεχάσω ποτέ τα “με ακούς παιδί μου; Με βλεπεις; Μιλά να δω πως ακούγεσαι”
Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου.

Απάντηση